Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ŠOKANTAN SLUČAJ Došao po lijek bez simptoma, a nakon mjerenja temperature ZAVRŠIO NA INFEKTIVNOJ

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

U svim domovima zdravlja od prije nekoliko dana rade i Kovid ambulante koje su namijenjene svim građanima koji sumnjaju da su zaraženi korona virusom.

Jedna ovakva, na Paliluli, u okvidu Doma zdravlja “Dr Milutin Ivković” počela je sad radom u nedjelju, a tokom jučerašnjeg dana imala je i jedan neočekivani slučaj.

Naime, kako su ulazi u domu zdravlja odvojeni, jedan je namijenjen uobičajenim pacijentima, dok se na drugi ulaz upućuju oni sa simptomima virusa. Upravo na tom prvom ulazu, regularnom, za “sve ostale pacijente”, nakon urađenog pregleda identifikovana je osoba sa simptomima korona virusa.

– Mladić je došao kao normalan pacijent, po skroz drugom osnovu, po lijek ili neki uput, i to bez ikakvih simptoma. Na ulazu gdje rade ostale službe, odvojeno od Kovid ambulante, provjereno je stanje pacijenta. Izmjerena mu je temperatura, koja je bila povišena, a on to nije ni znao – ispričao je za Blic direktor DZ “Dr Milutin Ivković”, dr Aleksandar Stojanović.

Kako je pacijent nakon pregleda imao simptome korona virusa, ulaz mu nije bio omogućen, već je odmah morao da ode u Kovid ambulantu.

– Poslat je u trijažni centar gdje je odmah pregledan. Urađena je laboratorija i snimak pluća. Na snimku je primijećena pneumonija i on je po hitnom postupku upućen na Infektivnu kliniku – objašnjava dr Stojanović.

U ovom domu zdravlja danas je otvorena i ginekološka ambulanta koja je takođe izolovana i namijenjena trudnicama koje su pozitivne na korona virus.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO