Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ŠOKANTNI DETALJI Maloljetne ubice bračnog para ukradene stvari sakrili u kuću policajca

Hronika
Autor:

Foto: Klix screenshot

Završen je uviđaj u Šumatcu kod Velike Kladuše gdje su dva maloljetnika inicijala T.Š. i E.Đ. u noći s 21. na 22. mart na stravičan način usmrtili supružnike Salku i Fatimu Đogić i opljačkali ih.

Maloljetnici, obojica iz Šumatca, na zvjerski način su ubili dvoje nemoćnih staraca, a dio ukradenih stvari sakrili su u jednu neizgrađenu kuću. Ta kuća u vlasništvu je policajca iz Kladnja koji je otkrio sakrivene stvari i o tome obavijestio kolege. Upravo to je bilo odlučujući detalj u rješavanju ovog slučaja.

Policijski istražioci otkrili su brojne detalje ovog jezivog zločina. Jedan od dvojice ubica uhapšen je u patikama na kojima su ostali tragovi krvi žrtava, a noć nakon ubistva prespavali su zajedno u kući koja se nalazi u neposrednoj blizini porodične kuće ubijenog bračnog para.

Podatak da je jedan od dvojice mladih ubica protjeran iz SAD-a zbog razbojništva potvrđen je za Klix.

T.Š. i E.Đ. su predati Tužilaštvu USK koje će najvjerovatnije zatražiti 30-dnevni pritvor dok traje istraga. Sutra je zakazana obdukcija tijela žrtava na Patologiji Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO