Svijet

"Sokovi i voda poslati na analizu" Oglasila se policija o trovanju bezalkoholnim pićem u Hrvatskoj

I Policijska uprava primorsko-goranska potvrdila je danas da je prije tri dana primila dojavu da je jednoj osobi pozlilo tokom konzumiranja bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u centru Rijeke i da je prevezen u KBC Rijeka radi pružanja odgovarajuće ljekarske pomoći.

"Sokovi i voda poslati na analizu" Oglasila se policija o trovanju bezalkoholnim pićem u Hrvatskoj
FOTO: ANTONIO BAT/EPA

Navode da su tokom dosadašnjeg postupanja policijski službenici obavili uviđaj, izuzeli određene predmete i obavili razgovore sa više osoba.

– O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvijestila nadležno državno tužilaštvo, kao i nadležni Državni inspektorat radi preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti – navodi se u saopštenju.

Pročitajte još

Prethodno je iz KBC Rijeka saopšteno da je primljen pacijent sa hemijskom povredom jednjaka. Iz policije i KBC su reagovali nakon što se Hrvatskom proširila uznemirujuća poruka o otrovanim sokovima i vodi jednog, zasada, neimenovanog proizvođača, prenosi Nova.

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su da im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu