Politika

SONJA KARADŽIĆ JOVIČEVIĆ O MJERAMA I KAMPANJI "Dio naroda se osjeća kao da ga redovno prave budalom"

Ljekar i potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske, Sonja Karadžić Jovičević, poručila je da se struka u mnogim lokalnim kriznim štabovima više ništa ne pita kada je u pitanju korona virus.

SONJA KARADŽIĆ JOVIČEVIĆ O MJERAMA I KAMPANJI "Dio naroda se osjeća kao da ga redovno prave budalom"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U tekstu koji je objavilana dan kada je od 60 testiranih, 45 bilo pozitivno, poručila da je da većina kriznih štabova nema ljekara u svom sastavu, te ako ga imaju, kako kaže, niko ga ne zarezuje ni dva odsto, pod uslovom da “pred svim tim političarima i funkcionerima uopšte smije nešto da kaže”.

Podsjeća da su prvo naglo uvedene drastične mjere, a onda su isto tako naglo povučene početkom ljeta.

– Prijeti se svima, a kažnjava se selektivno. Dio naroda se osjeća kao da ga redovno, na svakom koraku prave budalom što poštuje mjere, ima izvjestan strah i oprezan je. Ne zbog kazni, nego zbog sebe i bližnjih. Drugi dio negira virus, svega im je preko glave, ne nose masku i jedva čekaju da im neko pokuša naplatiti kaznu – poručula je Karadžić-Jovičević.

Kaže da se i jedni i drugi obračunavaju na društvanim mrežama i na ulici, te da oni koji poštuju mjere, optužuju ove druge, koji se opet ovim prvim izruguju.

– Cijeli svijet u problemu, svake vrste, a kod nas COVID adut za sve iz čega se može izvući korist. Čas se korona-situacija koristi za neku korist, čas se zaboravi na nju. Pa nije korona-situacija švedski sto! Ponašate se kao da će sve prestati kad onaj i oni pobijede. I birači su počeli da vjeruju u to – poručila je ona.

E SAD MI JE STVARNO PUN ….!Sve je više zaraženih. Jutros na spisku od 60 testiranih, 45 je pozitivno! To…

Posted by Sonja Karadžić-Jovičević on Thursday, October 22, 2020

– Pa gospodo, neće. I pobjednici će se nositi sa ovom situacijom kao i gubitnici. Ali dok vi konstituišete nove krizne štabove po opštinama na osnovu izbornog rezultata, narod koji mamite obećanjima svake vrste će se snalaziti i ponašati kako sam misli da treba – poručila je ona.

Pročitajte još

Upozorava da će Republički štab propisivati mjere koje neće imati ko da sprovodi, jer nam treba previše vremena da prebrojimo glasove, podijelimo mandate, konstituišemo lokalne vlasti…

Ona kaže da se struka ništa više ne pita, a prva je na udaru, jer bi mogli reći nešto što se kosi sa političkim efektima i ciljevima.

– Gospodo, pa ovi za koje hoćete da glasaju, to su ti isti koji obolijevaju! Nisu to neki drugi. Ti isti koji propadaju i psihički i finansijski. Šta god o njemu mislili, ovaj virus ne bira. Narod bira. I ne samo radi izbora – treba ga sačuvati! Razumnim mjerama i dosljednom primjenom. Trebaće vam valjda još – zaključila je Karadžić Jovičević.