Ovan

Ovnovi bi sebe trebalo da počaste odlaskom u sigurne i profesionalne ruke stručnjaka koji bi im priuštio dobru masažu u opuštajućem ambijentu. Masaža je ono što je jedini način da se opuste od svakodnevnih stvari.

Bik

Budući da je veliki gurman, uživanje za Bikove mora obavezno da podrazumijeva hranu. Međutim, za opuštanje izaberite neku zdraviju varijantu ukusnog jela, dobro voće i čašu kvalitetnog pića.

Blizanci

Blizanci su vazdušni znak koji voli aktivan odmor. Jednom nedjeljno ili makar jednom mjesečno odvrnite svoju omiljenu muziku i odvezite se van grada, izuzetno će vam prijati.

Rak

Rakovi su vrlo jednostavni i zato im je veoma lako da pronađu iscjeljujući ritual za sebe. Za njih bi to moglo biti jednostavno održavanje čistog i urednog doma, pa bi zato jedan dan nedjeljno trebali posvetiti sređivanju svog životnog prostora ili vrta, piže portal žena.hr.

Lav

Vrijeme sa prijateljima za vas je od neprocjenjivog značaja i važnosti. Smijeh sa dragim ljudima na Lavove djeluje izuzetno pozitivno i ljekovito i zato uvijek pronađite vremena za to. Čak i kada mislite da ste umorni, radije izaberite da se nađete sa nekim nego samo da izblejite sami.

Djevica

Iako se možda ne čini kao ugodan ritual, detoks je ono što je vama i vašem želucu potrebno. Pripremite sebi s vremena na vrijeme zdrav i ukusan smuti i priuštite svom tijelu čišćenje.

Vaga

Jedna riječ šoping. Prilično je poznato da je trošenje novca Vagina strast. I zbog nje se osjeća zaista dobro.

Škorpija

Sklone preuveličavanju i pretjeranoj brizi Škorpije se često muče mogućim negativnim scenarijima. Ono što njima treba je nešto senzualno što će ih odvratiti od tog mentalnog viška. Za Škorpije je ritual iscjeljenja prilično jednostavan: lijepa, topla kupka s par slatkih detalja. Latice cvijeća, lagana muzika, svijeće, čaša vina, a možda čak i dobra knjiga u kadi kako bi se fokusirali na ono što je dobro u vašem životu.

Strijelac

Vi ste kreativci, genije zodijaka, a to nekada može biti i pravi pritisak, pogotovo ako pokušavate ispuniti očekivanja drugih. Svi žele i očekuju od vas da uvijek budete vođe. Odmorite od toga i napravite svoj iscjeliteljski ritual prihvatanja. U redu je ništa ne raditi. Neka duga šetnja bude vaš svakodnevni ritual iscjeljenja.

Jarac

Niko ne može držati korak sa Jarčevima – rad, rad i samo rad. Rijetko se odmarate i opuštate, a to je upravo razlog zašto je vaš ritual iscjeljenja zapravo potpuno isključenje od svega. Znači, govorimo o meditaciji i potpunoj tišini.

Vodolija

Jedan od najboljih rituala iscjeljenja koji možete učiniti za sebe je pisanje dnevnika. Zapišite svoje misli jednom dnevno. Baš zato što niste od osoba koje verbalno izražavaju emocije i skloni ste potiskivanju istih, izloženi ste stresu. Dakle, pustite misli na papir! Iznenadićete se koliko ćete se dobro osjetiti kada svoje osjećaje pustite na papir.

Ribe

Ribama će goditi ako nauče nešto novo. Možda je vrijeme da se pozabavite novim jezikom ili novim hobijem. Osjećate nemir ako gubite vrijeme, stoga se uključite u nešto što vas zanima. Naučite bolje da kuvate ili da slikate. Praktikujte iscjeljenje kroz aktivnost, piše noizz.rs.