Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SOCIJALISTI OD MUP TRAŽE ISTRAGU “Nasilni ulazak koordinisali zatvorski stražari”

Politika
Autor:

Foto: SP/RAS Srbija

Socijalistička partija najoštrije osuđuje jučerašnji nasilni pokušaj da se spriječi održavanje sjednice Glavnog odbora u Doboju, na kojoj su iz partije isključeni narodni poslanici Maksim Skoko, Goran Selak i Milenko Savanović zbog grubog kršenja Statuta stranke i nanošenja velike štete partiji, njenim organima i našem članstvu, saopšteno je danas iz SP.

U saopštenju se dodaje da javnost mora da zna da su za pokušaj blokade i nasilan ulazak u prostorije u kojima je pripremana sjednica odgovorni isključeni članovi partije, koji su “koordinirali grupom zatvorskih stražara iz КPZ Tunjice pokušavajući da zastraše članove Glavnog odbora”.

– Od Ministarstva unutrašnjih poslova tražimo da preduzmu sve radnje na utvrđivanju identiteta lica i okolnosti koje su dovele do organizovanog nasilja i narušavanja javnog reda i mira u hotelu “Park” – ističe se u saopštenju.

Dodaje se da Socijalistička partija promoviše mir, tolerenaciju i razumijevanje, a nikako nasilje, prijetnje i ucjene, kojima su pojedinci juče pokušali da spriječe održavanje sjednice Glavnog odbora, što je nezapamćeno u istoriji Republike Srpske.

– Odlučno demantujemo pokušaj spinovanja da je jučerašnja sjednica nelegalna, što potvrđuje legitimitet odluke o isključenju Skoke, Selaka i Savanovića sa 56 glasova za i samo šest glasova protiv. Socijalistička partija poziva članstvo na sabornost, jedinstvo i smirenost. Očekuju nas lokalni izbori i nove pobjede – navodi se u saopštenju iz ove stranke.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO