Svijet

Spasavanje i dalje traje: Dijete i roditelji izvučeni ispod ruševina nakon 72 sata (FOTO)

Vatrogasna brigada spasila je petogodišnju djevojčicu, oca i majku žive iz ruševina u Kahramanmarašu 72 sata nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku.

Zemljotres u Turskoj
FOTO: ABIR SULTAN/EPA

Timovi za traganje i spasavanje, koji su upućeni iz cijele Turske u 10 provincija gdje je zemljotres izazvao razaranja, nastavljaju sa radom bez prekida.

Poslije zemljotresa magnitude 7,7 i 7,6 u Kahramanmarašu, u 72. satu radova koji su nastavljeni ispod ruševina stigla je srećna vijest.

Ekipe vatrogasne jedinice gradske opštine Sakarija, koje su nakon zemljotresa odmah prebačene u region, mobilisale su se nakon zvuka koji je dolazio ispod ruševina.

U 72. satu nakon katastrofe mala Mir Berzan Bagis, njen 55-godišnji otac Ali i majka Zelal pronađeni su živi. Građani, koji su čekali sa nadom, aplauzom su čestitali ekipama spas porodice, prenosi Blic.

Dvije žene spasene u Gazijantepu

Dvije žene pronađene su žive pod ruševinama u Turskoj posle 62 sata od zemljotresa, saopštila je kancelarija gradonačelnika Gazijantepa.

Fatma Demir (25) i njena sestra Merve spasene su u srijedu nakon što su provele 62 sata pod ruševinama zgrade.

– Kada se dogodio potres, na mene je pala betonska ploča. Pala sam na pod -rekla je Demir.

Timovi za potragu i spasavanje u gradu Gazijantepu na jugoistoku Turske nastavljaju da traže ljude zatrpane ispod ruševina.

Broj poginulih u katastrofalnom zemljotresu koji je u ponedjeljak pogodio Tursku i Siriju povećao se na najmanje 15.383, saopštile su turske i sirijske vlasti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije