Svijet

SPASEN DJEČAK Vjetar ga odnio od obale, plutao čamcem (VIDEO)

Posada za spašavanje spasila je dječaka u gumenom čamcu, kojeg je vjetar oduvao više od dva kilometra ka pučini.

čamac i dječak
FOTO: TALKTV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Hrabri dječak i pored svega ostao je smiren i poslušao vrisak uplašene majke.

Posada čamca za spašavanje spasila je dječaka u gumenom čamcu, kojeg je vjetar “oduvao” više od dva kilometra prema pučini.

Dječak po imenu Tomi (11) i njegova porodica igrali su se na plaži u Danženesu u Kentu u Engleskoj, kada je vjetar počeo da se pojačava. Izbezumljeni roditelji pozvali su djecu nazad na obalu, ali je Tomi odlučio da ostane u gumenjaku, a vjetar i struje su ga odnijele ka pučini.

Kraljevska nacionalna institucija za spašavanje u Danženesu odgovorila je na hitan poziv i krenula u potragu za dječakom.

– S novim informacijama od obalske straže, mogli smo da pratimo put niz vjetar, u pravcu u kojem smo mislili da će dječak biti. Jak vetar puhao je kontra plime, tako da je more bilo malo uznemireno, pa je bilo teško vidjeti bilo koga. Onda smo uočili gumenjak. Djelovalo je kao da u njemu nije bilo nikoga, vjetar ga je samo nosio u Sjeverno more –  rekao je Stjuart Ričardson, jedan od volontera spasilaca.

Postojanje straha

On kaže da su osjetili olakšanje kada su ugledali nekog u čamcu.

– Uvijek postoji taj strah da će pokušati da doplivaju do obale. Tomi je uradio sve što bismo mi željeli da uradi – nije napustio gumenjak i nije ustao. Da je ustao, mogao je da se prevrne. Nije paničio. Bio je zaista miran – kaže Stjuart.

Pročitajte još

Na snimku se vidi kako spasilački broj juri ka gumenjaku kojeg more nemilosrdno nosi ka pučini.

Vraćen na obalu

Spasioci su Tomija pohvalili za hrabrost i izvukli ga na spasilački čamac kako bi ga vratili na obalu, gdje je sa zebnjom i suzama u očima čekala porodica.

– Vikala sam mu da ostane miran i da ostane na čamcu, a on je slušao. Ne mogu da objasnim emocije kroz koje sam prošla kada sam ga vidjela kako pluta. U tom trenutku osjećala sam se kao da sam ga izgubila. Ne mogu dovoljno da zahvalim posadi što je spasila moje dijete i bezbjedno ga vratila – rekla je majka.

Ovaj dječak imao je sreće jer je čuo majku i njena uputstva, piše Avaz.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije