Društvo

"Spasilac me upozorava, a ja se smijem, uskoro nisam mogla ni usta da otvorim" Žena preživjela dramu tokom ljetovanja u Grčkoj

Crnogorka koja već 23 godine živi u Beogradu i koja je pisala pod svojim internet nadimom Holy Cat podijelila je u grupi "Grčka" na Fejsbuku tri prilično traumatična iskustva iz istoimene zemlje, a prvi put joj se drama desila na Sartiju.

"Spasilac me upozorava, a ja se smijem, uskoro nisam mogla ni usta da otvorim" Žena preživjela dramu tokom ljetovanja u Grčkoj
FOTO: D. MILENKOVIĆ/RAS SRBIJ

Sarti je skoro privukao veliku pažnju domaće javnosti nakon što je srpski turista izgubio život na plaži iako je bio dobrog zdravlja i umio da pliva, piše Blic.

Njenu objavu prenosimo u cjelosti.

– Imam potrebu da sa vama podijelim tri neprijatna iskustva sa talasima u Grčkoj. Naučila sam mnogo o ovome i imam poruku za sve kojima je ovo zabava kao i meni, sve do sad – riječi su jedne Crnogorke koja je od malih nogu obožavala ljetovanja upravo zbog talasa. Međutim, više joj nije ni smiješno ni zabavno.

– Lijep sunčan dan, toplo more i talasi. Zvuči kao san za ljubitelje ovog vida zabave na moru. Talasi u Sartiju u principu nisu nešto veliki, bar ne za dobre poznavaoce, ali su snažni, dobijaju na brzini, pa masa puta ubrzanje… E sad, najveći izazov predstavljaju ona tri što naiđu u seriji, koje ne možete da savladate, već morate da zaronite i sasječete ih ili će oni vas bukvalno otresti.

Ono sto se meni desilo je trenutak nepažnje, nešto sam se bila zagledala ka ležaljkama i kad sam se okrenula nije bilo vremena da zaronim, talas me bukvalno poklopio svom svojom silinom, oborio, ali ono što je najgore ugurao mi je vodu i pijesak u organe za disanje. U sekundi sam izgubila svu snagu u nogama, nisam mogla da udahnem vazduh a već me drugi talas vukao ka dnu.

Ne znam kako, ali uspkela sam da rukom uhvatim dečkovu nogu. Naravno da su me onaj drugi i treći talas pošteno olupali, uspkela sam i dečka da oborim ali on je uspio da nas izvuče, ja sam bila u potpunosti bez trunke snage. Trebalo mi je sat vremena da povratim normalno disanje. I vjerujte tu dramu je možda opazilo par ljudi na plaži.

Pročitajte još

Druga situacija se desila na Mikonosu gdje sam se upoznala sa vještačkim talasima koje pravi ona jedna vrsta super brzog velikog broda, to je sasvim druga problematika. Rezultat ožiljci na dva mjesta na nozi jer me talas bukvalno uvukao u sebe kao u bubnju pa otresao o stijenu. Iako me spasilac upozorio, meni to bilo smiješno. Imala sam sreće da nisam glavom udarila.

Treća situacija Krit. Glupi neki talasi, raštrkani, ne toliko veliki ali su me za dva minuta odvukli na pučinu a da nisam ni primijetila. Kako bih rekla, duvaju I vuku suprotno očekivanom. Povratak je bio ludilo, borila sam se kao lav da isplivam. Ja vučem na jednu stranu, a oni na drugu.

E pa dragi moji meni se više ova zabava I ne dopada toliko, ili sam jednostavno ostarila – napisala je djevojka.

Prihvati notifikacije