Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“SPASILI STE MI ŽIVOT” Evo Morales stigao u Meksiko

Svijet
Autor:

Foto: Tanjug/AP/RAS Srbija

Bivši predsjednik Bolivije Evo Morales je stigao u Meksiko siti i zahvalio je meksičkim vlastima što su mu pružile politički azil i time, kako kaže, spasile život.

On je po dolasku u Meksiko Siti zahvalio ministru spoljnih poslova Meksika Marselu Ebrardu, koji ga je dočekao na aerodromu, piše TASS.

– Veoma smo zahvalni. Predsjednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador mi je spasio život! Hvala Vama, gospodine ministre, hvala Vam što ste mi spasili život – obratio se Morales šefu meksičke diplomatije.

Morales je danas stigao u Meksiko, nakon što mu je ponuđen politički azil. On je u Meksiko stigao avionom meksičkog ratnog vazduhoplovstva, koji je poletio sa aerodroma u Čimoreu.

Morales je podnio ostavku na funkciji predsjednika, nakon sporne pobjede na izborima 20. oktobra. On je ranije podnio ostavku, nakon spornih predsjedničkih izbora u Boliviji.

Poslanici opozicije željeli su da formalno prihvate ostavku predsjednika i da započnu planiranje izbora novog privremenog lidera pred nove izbore, ali je njihove planove pokvario Moralesov Pokret za socijalizam, čiji su članovi saopštili da će bojkotovati sastanak.

Mještani prestonice La Paz, u kojoj se održavaju protesti još od izbora 20. oktobra, izjavili su da se nadaju da će političari konačno uspjeti da uspostave red.

Ministar spoljnih poslova Meksika Marselo Ebrard izjavio je da Moralesovo putovanje nije prošlo bez poteškoća, jer je prvobitno odgođen let, a nakon toga pilotu nije dozvoljeno da naspe gorivo u Peruu, te je avion morao da sleti u Paragvaj prije nego što je stigao u Meksiko Siti.

Ebrard je, međutim, naglasio da život i integritet Moralesa nisu ugroženi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO