Hronika

SPASIO JE TAKSISTA Napadač djevojci stavio ruku preko usta i pokušao da je odvuče u mračni prolaz

Djevojka (19) iz Železnika je napadnuta u petak oko 2.30 časova ujutru u ulici Radnih akcija u ovom naselju kada joj je nepoznati muškarac prišao s leđa, stavio joj ruku preko usta i pokušao da je uvuče u prolaz između zgrada.

SPASIO JE TAKSISTA Napadač djevojci stavio ruku preko usta i pokušao da je odvuče u mračni prolaz
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ/RINGIER

Napad se dogodio kod broja 19, a djevojku je u posljednji čas spasao taksista koji je slučajno naišao. Djevojka se najvjerovatnije vraćala kući kada ju je u jednom trenutku sa leđa snažno zgrabio nepoznati muškarac, za kog se pretpostavlja da bi mogao biti migrant.

– Stavio joj je jednu ruku preko usta, drugu preko vrata i počeo da je vuče ka mračnom prolazu između zgrada. Napadač je sve vrijeme ćutao dok se jadna djevojka batrgala i pokušavala da se nekako oslobodi. Pošto je bio snažniji nikako nije uspjevala da se odbrani – navodi dobro obavješteni izvor.

Prema njegovim riječima, napadač je skoro uspio da djevojku uvuče u mračni prolaz kada je sasvim slučajno naišlo taksi vozilo.

Pročitajte još

– Napadnuta djevojka uspjela je da podigne ruku i mahne vozaču taksija koji je odmah primjetio da se nešto čudno dešava. Zaustavio je automobil, dotrčao do napadnute djevojke i tek tada primjetio da je neki muškarac drži za usta i vrat. Vidjevši da taksista prilazi napadač je pustio djevojku i pobjegao kroz mračni prolaz u nepoznatom pravcu – dodaje sagovornik.

Uplašena djevojka tada je pritrčala taksisti, ispričala mu šta joj se dogodilo i zamolila ga da pozove policiju.

– Patrola policije sa Čukarice ubrzo je stigla na mjesto napada. Nakon saslušanja djevojke i taksiste, policajci su dobili detaljniji opis napadača. Najvjerovatnije se radi o migrantu, starosti oko 25 godina, neuredne brade koji je u momentu napada na sebi imao sivu duksericu sa kapuljačom, crnu trenerku i sive patike – kaže on.

U toku je intenzivna potraga za napadačem, piše Informer.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu