Politika

ŠPIRIĆ O OTKAZIVANJU SJEDNICE LIVANJSKOG KANTONA “Poricanje stavova SNSD unaprijed osuđeno na propast”

Potpredsjednik SNSD Nikola Špirić istakao je danas da je svaki pokušaj konstituisanja vlade u Livanjskom kantonu i skupštinske većine u kojem su dezavuisani jasni stavovi SNSD unaprijed osuđen na propast.

ŠPIRIĆ O OTKAZIVANJU SJEDNICE LIVANJSKOG KANTONA “Poricanje stavova SNSD unaprijed osuđeno na propast”
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Špirić je, povodom otkazivanja današnje sjednice Skupštine Livanjskog kantona, rekao da nije riječ ni o kakvom nesporazumu unutar Kluba Srba, kako je naveo predsjednik kantonalne Skupštine Jozo Ćosić.

– Riječ je o pokušaju vrbovanja i političkog soliranja pojedinaca, što partija ne može tolerisati. Klub SNSD i opštinski odbori Drvara, Glamoča i Bosanskog Grahova ostaju privrženi jasno iskazanim stavovima rukovodstva i organima SNSD – istakao je Špirić.

Prema Špirićevim riječima, SNSD kao najjača politička partija ne može i neće koalirati sa restlovima drugih političkih partija.

Otkazana je za danas najavljena sjednica Skupštine Livanjskog kantona na kojoj je trebala biti imenovana nova kantonalna vlada.

U obrazloženju, koje je potpisao predsjednik kantonalne Skupštine Ćosić, navedeno je da je sjednica odgođena zbog nesporazuma u Klubu Srba u vezi sa imenom ministra iz Kluba srpskog naroda.