Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ŠPIRIĆ POZIVA SEBE DA FORMIRA VLAST” PDP o izjavama iz SNSD o mogućim blokadama

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ako postoji stranka koja je u proteklih godinu dana produbljivala krizu u BiH, onda je to SNSD, saopštili su danas iz partije demokratskog progresa.

U saopštenju iz ove stranke se navodi da je SNSD u proteklih godinu dana činila sve da blokira milionske projekte u Parlamentarnoj skupštini BiH, te da “iz sopstvenih sitnih interesa nije dozvoljavala formiranje vlasti 13 mjeseci nakon izbora”.

Povodom današnje izjave Nikole Špirića u kojoj se, između ostalog, kaže da će „krizu u BiH produbiti oni koji pokušavaju da odgode formiranje vlasti“, iz PDP navode da je više nego očigledno da Špirić poziva samoga sebe da što prije formira vlast.

– Dogovor je postignut i vlast je valjda formirana. Ko sada koči formiranje vlasti? Špirić bi to morao da objasni. Kao što bi morao da objasni koji će dokument poslati u Brisel – navodi se u saopštenju.

Iz PDP si još jednom pozvali SNSD da sa svojim partnerima javno objave „Program reformi“ i da kažu da li će novi Savjet ministara sarađivati sa NATO u formatu Akcionog plana za članstvo (MAP).

–  Vrijeme je da kažu narodu Srpske zašto kriju taj dokument iza sedam brava – poručuju iz PDP.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO