Svijet

SPREMA SE NEVRIJEME Izdato novo upozorenje zbog oluje koja stiže iz Slovenije u Hrvatsku, upaljen crveni alarm (FOTO)

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ) izdao je novo upozorenje kojim građane poziva da budu spremni da od nadolazećeg nevremena zaštite sebe i svoju imovinu.

Hrvatska, nevrijeme
FOTO: IVICA BAJČIĆ/YOUTUBE/SCREENSHOT

Upozorili su na moguću poplavu imovine i saobraćajne mreže, ali i na prekid u snabdijevanju električnom energijom, prekid mreže komunikacija, kao i snabdijevanje vodom.

– Opasni su uslovi za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolovozima – stoji u upozorenju DHMZ.

Nevrijeme pogodilo Hrvatsku
FOTO: FACEBOOK / SCREENSHOT

Građani se mole da budu oprezni i prate vremensku prognozu tokom današnjeg i sutrašnjeg dana.

U većem dijelu zemlje MOGUĆE je veliko nevrijeme, zbog čega je DHMZ uputio posebno upozorenje, a za riječko i gospićko područje upozorenje je podignuto s narandžaste na crveno.

Nevrijeme u Sloveniji

Podsjetimo, danas je nevrijeme napravilo haos u Sloveniji. Najmanje troje ljudi je nastradalo od posljedica nevremena i katastrofalnih poplava koji su u poslednja 24 časa zahvatili Sloveniju.

Pročitajte još

Ministar odbrane Marjan Šarec rekao je da je situacija ozbiljna, da je vojska na terenu i da je aktiviran akcioni plan Vihra, prenosi Blic.

Vatrogasci, civilna zaštita i vojnici imaju problem da pristupe pogođenim područjima, jer su putevi poplavljeni i neprohodni na mnogim mjestima, a u Kamniku je voda odnijela mostove i poplavila privatne objekte i javne ustanove.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije