Banjaluka

"SPRIJEČENO OTIMANJE GRADSKE IMOVINE" Iz PDP poručuju da Vukajlovićev potez ne treba proći bez sankcije

Pljačka od strane odbornika SNSD u Skupštini grada Banjaluka, Stojana Vukajlovića, na koju smo mjesecima ukazivali, dobila je svoj epilog pred Okružnim sudom Banjaluka i tako je spriječeno otimanje gradske imovine u vrijednosti više stotina hiljada maraka, saopšteno je iz GO PDP.

"SPRIJEČENO OTIMANJE GRADSKE IMOVINE" Iz PDP poručuju da Vukajlovićev potez ne treba proći bez sankcije
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

-Dok smo mi, od kada je u javnost izašao podatak da je na nameštenoj licitaciji, na kojoj je Vukajlovića bio jedini učesnik, a niko iz Pravobranilaštva se nije pojavio, uporno govorili da je riječ o kriminalu u kojem je SNSD-ov štićenik stekao nekoliko stanova, vikendicu i poslovni prostor, niko iz gradske vlasti ili njegove stranke nije čak ni osudio ovo nedjelo napomenuli su u iz GO PDP. Naprotiv, pokušavali su umanjiti, revitalizovati ili, što je i inače manir Igora Radojičića – ćutati o otimačini u nadi da će biti zaboravljena, kao mnoge do sada –napomenuli su u iz GO PDP.

Naglasili su da se pokazalo da opoziciona borba, glasno ukazivanje na probleme i kriminal, istraživanje hrabrih novinara i pritisak javnosti mogu dati rezultate i spasiti budžet, u ovom slučaju Grada, od još jednog pustošenja.

-Kao što smo na isti način spasili skoro 5 miliona KM za kupovinu tzv. pokretne bolnice, odnosno samo šatorske konstrukcije, na isti način je spašeno i stotine hiljada KM gradskog, a narodnog novca.  Ono što je porazno da Vukajlović nije snosio nikakvu sankciju, pa ni političku od svoje stranke, nego je još uticajni funkcioner Gradskog odbora SNSD-a s kojim se Igor Radojičić ponosno slika i druži –naveli su u GO PDP.

Dodali su da su sada na potezu pravosudne institucije, koje koje kako su naveli “ne bi smjele dozvoliti da, ako živimo u pravnoj državi, Vukajlović prođe bez krivične sankcije”.