Svijet

SPRIJEČIO KATASTROFU, PA ZAVRŠIO U POLICIJI Uhapšen jer je napravio branu zbog poplave u Zagrebu

Mještanin zagrebačkog naselja Trnje dobio je prijavu policije nakon što je sa sugrađanima ušao u prostorije “Hrvatskih voda” i podigao branu čime je spriječena veća katastrofa u centru grada koji je sinoć poplavljen.

SPRIJEČIO KATASTROFU, PA ZAVRŠIO U POLICIJI Uhapšen jer je napravio branu zbog poplave u Zagrebu
FOTO: ANTONIO BAT/EPA

On mora da u policiji do sutra sačeka sudiju za prekršaju jer je sa sugrađanima uradio nešto što nije dozvoljeno.

Domagoj Vorberger, jedan od ljudi koji je ušao u ustavu Kunišćak, objasnio je da su prije ulaska u stanicu zvali na više brojeva, ali da se niko nije javljao.

Nismo ušli bez razloga. Dogodila se postapokaliptična situacija – metar i po vode ide u vazduh iz šahtova. U roku od 10 minuta kuće bi bile poplavljene – ispričao je on.

Obilna kiša koja je sinoć pala u Zagrebu poplavila je i Kliniku za dječije bolesti u Klaićevoj. Voda je ušla i u bolničku apoteku i uništila neke od skupih lijekova i zaštitnu opremu.

Bolnicu je posjetio ministar zdravstva Vili Beroš, koji je rekao da pružanje zdravstvene zaštite u bolnici nije poremećeno i da se zdravstvena usluga može neometano pružati.

U žiži javnosti našla se i Zagrepčanka Mirna Mrčela koja je skočila u nabujalu vodu ispod nadvožnjaka i spasila čovjeka bez noge koji je bio zaglavljen u automobilu.