Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SPUSTILI LOPTU Završen sastanak SDA i SNSD: “Spremnost da obje strane učestvuju u radu Savjeta ministara”

Politika
Autor:

Foto: N1/RAS Srbija

U Sarajevu je održan sastanak delegacija Stranke demokratske akcije i Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Medijima se nakon sastanka obratio zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović koji je kazao da će uskoro biti održan i zvanični sastanak SDA i SNSD.

– Danas su delegacije razgovarale o implementaciji izbora. Postoji spremnost s obje strane da se učestvuje u radu Savjetu ministara Bosne i Hercegovine – kazao je Osmanović, prenosi N1.

Kako je naveo, nije razgovarano o eventualnoj raspodjeli resora.

– Razgovarali smo o tome da svi spustimo loptu – naveo je zamjenik predsjednika SDA.

Staša Košarac je kazao da je ovo bio prvi u nizu razgovora delegacija SDA i SNSD.

– Razgovori se nastavljaju. Najbolje da se vlast konstituiše od izbornih pobjednika –  naveo je Košarac.

Na sastanku su bili Denis Zvizdić, Šemsudin Dedić i Adil Osmanović ispred SDA, te Nebojša Radmanović, Staša Košarac i Nikola Špirić ispred SNSD.

Iz kabineta zamjenika predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića i Nebojše Radmanovića dostavljeno je zajedničko saopštenje.

– Zajednički je konstatovano da organe državne vlasti trebaju formirati stranke koje su na proteklim izborima u oba entiteta osvojile najveće povjerenje građana te da u tom pravcu treba nastaviti razgovore s ciljem uspostavljanja efikasnih izvršnih organa Bosne i Hercegovine. Istaknuto je takođe da ima pitanja oko kojih u dvije stranke postoji saglasnost a da će o onima oko kojih zajednički stavovi ne postoje razgovori biti nastavljeni početkom februara – saopšteno je iz Parlamenta BiH nakon sastanka delegacija.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO