Gradovi

SRBAC "NA RUCI" MLADIMA Opština finansira projekte omladinskih grupa

Opština Srbac finansiraće 11 projekata omladinskih neformalnih grupa, za šta je iz lokalnog budžeta izdvojeno 12.244 KM.

SRBAC "NA RUCI" MLADIMA Opština finansira projekte omladinskih grupa
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Najviše novca odobreno je za “Modernizaciju sportskog igrališta Omladina uz sport”, u sklopu koga će biti izgrađena zaštitna mreža i ograda igrališta u Korovima.

Među odobrenim projektima je “Idemo da (g)radimo”, koji se odnosi na uređenje zelenila u sportskom kompleksu u Srpcu, “Izgradnja terena za vježbanje i igru – Sitneši za mlade”, “Airsoft klub Hidra” Srbac, te “Dječija igraonica” u centru Razboja Ljevčanskog. Odobren je i projekat “Nabavka stola i rekvizita za stoni tenis” za potrebe Omladinskog stonoteniskog kluba Srbac, formiranog krajem avgusta.

Među projektima koji će biti finansirani iz opštinskog budžeta je i “Rekonstrukcija rasvjete na školskom igralištu” u Gornjim Srđevićima. Manji iznosi, ispod 1.000 KM, namijenjeni su za “Uređenje sportskog terena za odbojku na pijesku” u Nožičkom, “Dječiju kućicu” u Poveliču, “Obuku mladih za izradu zimnice po tradicionalnim receptima”, “Izgradnju sportskih terena u Bardači”…

– Realizacijom ovih projekata, uz volonterski rad, biće stvoreni bolji uslovi za mlade, naročito u selima, za sport i druge vidove društvenih aktivnosti – navode u srbačkoj Opštini.