Politika

“Srbija protiv nasilja” Održan protest dijela opozicije u Beogradu

Protest "Srbija protiv nasilja" održan je večeras u Beogradu, a završen je ispred zgrade Radio-televizije Srbije, a saobraćaj u Takovskoj, Dečanskoj, Makedonskoj i Svetogorskoj je ponovo uspostavljen.

Protest opozicije u Beogradu
FOTO: BLICTV/SCREENSHOT

Saobraćaj je normalizovan i kod Doma Narodne skupštine gdje je protest i počeo objavljivanjem dogovora o zajedničkom nastupu tog dijela opozicije na predstojećim izborima.

Ispred Skupštine Srbije obratili su se kopredsjednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović i poslanica Narodnog pokreta Srbije Slavica Radovanović.

Zelenović je rekao da nova vlada treba poslije izbora da donese zakone o porijeklu imovine, lustraciji, tužilaštvu i policiji.

Zelenović je rekao i da je zadatak za novu vladu donošenje novih medijskih zakona koji će omogućiti građanima da dođu do istine.

Pročitajte još

Radovanović je tvrdila da svi zakoni koji su donijeti u Skupštini idu na štetu građana, a u korist Srpske napredne stranke.

Učesnici protesta su potom prošetali “medijskom trasom” do RTS gdje su izrazili nezadovoljstvo izvještavanjem javnog servisa.

Na protest su došli kandidat proevropske opozicije za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović, kopredsjednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, poslanik “Zajedno” Đorđe Miketić, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, predsjednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanik DS Srđan Milivojević, predsjednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić.

Organizatori protesta su poslaničke grupe Pravac Evropa, Demokratska stranka, Moramo-Zajedno, Zeleno-levi klub i Narodni pokret Srbije-Ekološki ustanak-Novo lice Srbije, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu