Svijet

Srbin napravio dramu na Halkidikiju: Otišao na ronjenje, pa ga nije bilo cijelog dana, reagovale brojne spasilačke službe

Neimenovani Srbin, star 55 godina, vodio se nekoliko časova juče kao nestala osoba na tlu regije Kasandre. Naime, on je otišao oko podneva da roni, a kako se nije vratio duže vrijeme, alarmirana je spasilačka služba. Na veliku sreću, on je pronađen kasno uveče i nalazi se u dobrom stanju.

Srbin napravio dramu na Halkidikiju: Otišao na ronjenje, pa ga nije bilo cijelog dana, reagovale brojne spasilačke službe
FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ/RAS SRBIJA

Naš pedesetpetogodišnji čovjek koji je juče nestao na Kasandri je spašen i dobrog je zdravlja. Pronađen je od strane spasilaca na plaži u blizini Kanistra (kod Paljurija). Sa plaže je kolima prebačen do marine obližnjeg hotela odakle ga je vozilo hitne pomoći odvezlo do bolnice. Bravo za spasioce! Još jednom apelujemo da budete pažljivi čak iako ste iskusni ribolovci, ronioci, jedriličari… More je nepredvidivo, pogotovo na smjenama godišnjih doba – navodi se u objavi Ivane Stanojević u okviru Fejsbuk grupe “Grčka uživo”.

Pročitajte još

Vijest o spašavanju našeg državljana, te i o samim okolnostima u kojima je i kako pronađen, pislala je i grčka Fejsbuk stranica “Nova Kasandra”. Kako se navodi, Srbin je pronađen od strane spasilačke službe “EOD Halkidiki-Kassandra Reminess Base.”

U daljem saopštenju, navodi se kako je on nestao oko podneva, a potraga za njime je započela nešto prije deset časova uveče na području Paljurija, na Halkidikiju.

Za njime su pored spasilačkih službi, tragali i obalska straža, koja je u akciji učestvovala brodom na kojem su se nalazila tri člana posade, kao i petoro obučenih planinara.

Darko i Marija su stali pred kordon policije, a onda uradili nešto zbog čega su u njih dvoje svi gledali

Agonija je završena kada su 55-godišnjaka iz Srbije pronašli na plaži, gdje se nalazio u dobrom zdravstvenom stanju. Odatle su ga prebacili do obližnjeg hotela, gdje ga je zbrinula hitna pomoć koja ga je prebacila do bolnice na detaljne preglede, piše Blic.

Prihvati notifikacije