Društvo

"Srbinovo srce kuca Kosovo" Episkop Fotije napisao pjesmu koja nosi naziv "Bez Kosova"

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je u pjesmi "Bez Kosova" da se treba Lazarevom zavjetu vratiti i Kosovo u Srbiji sačuvati.

"Srbinovo srce kuca Kosovo" Episkop Fotije napisao pjesmu koja nosi naziv "Bez Kosova"
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Episkop Fotije je ukazao koliko je važno Kosovo za srpski narod i njegovu budućnost.

– Srbin bez Kosova kao čovjek bez srca, kao bez krila ptica kao šuma bez drveća, kao godišnja doba bez proljeća, kao rijeka bez vode, kao da Srbi nisu međ’ zemaljske narode – stihovi su kojom počinje pjesma koja se nalazi na sajtu Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Pročitajte još

Vladika Fotije u pjesmi navodi da je Srbin bez Kosova kao invalid bez štake, kao u odnosu na nejač-podržavati jake, kao Srbin biti a ćirilicom ne pisati.

Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije kao član Svetog arhijerejskog Sinoda Srpske pravoslavne crkve zajedno sa patrijarhom srpskim Porfirijem, i drugim članovima Sinoda prisustvovao je danas sastanku kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića posvećenom Kosovu,  gdje su bili prisutni ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić kao i srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik 

Vladika Fotije, veliki duhovnik, pored svog ogromnog duhovnog rada u Srpskoj pravoslavnoj crkvi poznat je i kao pisac duhovnih pjesama.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu