Politika

"Srca srpskog naroda danas su puna radosti" Višković uputio čestitku povodom ustoličenja patrijarha Porfirija

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je vjernicima Srpske pravoslavne crkve i Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju današnji čin ustoličenja, ističući da su srca vjernika i cjelokupnog srpskog naroda, gdje god se nalazio, danas puna radosti i smiraja.

"Srca srpskog naroda danas su puna radosti" Višković uputio čestitku povodom ustoličenja patrijarha Porfirija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Neka radost vjerujućeg naroda bude podsticaj vašim težnjama da SPC, u skladu sa vjekovnom tradicijom, predano širi riječ Hristovu, brižno bdijući nad svojim narodom. Duboko sam uvjeren da ćete vjerno slijediti stope vaših, svetih prethodnika koji su usadili vjeru i predanu duhovnost u srca našeg naroda, na blagodat prošlih i budućih generacija, naveo je Višković u čestitki koju je uputio u ime Vlade Srpske i u svoje ime.

Pročitajte još

On je istakao da su srca vjernika i cjelokupnog srpskog naroda puna radosti, sreće i smiraja zbog ustoličenja patrijarha Porfirija na tron Crkve u Pećkoj patrijaršiji, na istom svetom mjestu gdje je ustoličen i utemeljitelj naše Crkve – Sveti Sava.

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije svečano je danas ustoličen u najsvetiji tron patrijaraha srpskih u drevnom sjedištu poglavara Srpske pravoslavne crkve – manastiru Pećka patrijaršija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije