Zabava

SRCE FUDBALERA OSVOJILA PRELIJEPA NILAJ Odbila ga je u srednjoj školi, a 16 godina kasnije planiraju svadbu

Sandi Šahman trenutno pauzira od klupskih obaveza u kineskom Šangaj FA, koji se nalazi u Drugoj kineskoj ligi i s kojim je produžio ugovor.

SRCE FUDBALERA OSVOJILA PRELIJEPA NILAJ Odbila ga je u srednjoj školi, a 16 godina kasnije planiraju svadbu
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Uspješni 33-ogodišnjak okončao je aktivno igranje i karijeru u klubu nastavlja kao trener.

Šahman je trenutno u Njemačkoj, a na povratak u najmnogoljudniju zemlju svijeta sprema se početkom septembra. Boravak u Hamburgu i pandemija mu je proteklih mjeseci, osim dosta brige, donijela nešto lijepo.

Sudbina mu je, naime, vratila na put srednjoškolsku ljubav, pa nakon dužeg zabavljanja planira da uskoro stane pred matičara.

“Korpa”

Nilaj Demirđi, diplomirana pravnica turskih korijena, koja je poput Šahmana rođena i živi u Hamburgu, osvojila je srce fudbalera iz BiH još u mladom dobu, a život je htio da se baš tokom pandemije ponovo sretnu, zbliže i zavole.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Nilaj i ja se znamo još dok smo išli u školu. Imali smo po 15 godina, ona mi se i tada sviđala, ali glavni fokus mi je bio na sportu, fudbalu i treninzima. Nismo išli u isti razred, ali smo se non stop viđali. Kasnije, sa 17 godina sam joj jednom prilikom prišao, jer su mi njene lijepe zelene oči uvijek bile u mislima, te sam probao nešto više. Ona mi je dala “korpu” i bila je prva djevojka kojoj sam prišao i koja me je direktno odbila – prisjeća se on.

Novi susret

Život se nastavio dalje.

– Ja sam bio u fudbalu, a ona je studirala pravo na elitnom Univerzitetu Leuphana u Njemačkoj i završila ga je. Kratko smo se opet vidjeli 2016. godine, kada sam je slučajno sreo i tada mi je bila ljepša nego što sam je se sjećao. I, eto, četiri godine kasnije se desila pandemija kovid-19. U februaru sam došao iz Kine u Hamburg, kada smo se igrom sudbine ponovo sreli. Popričali smo i nastavili da se viđamo, tako da sam nakon 16 godina uspio osvojiti djevojku koju sam od malena želio – kaže Sandi Šahman.

Nilaj i Sandi planiraju zajedničku budućnost, brak i svadbu. Na planove, naravno, dosta utiče i situacija s koronom.

– Naše porodice se poznaju i sve je super po tom pitanju. Odlično se slažem i s njenim roditeljima Fadikom i Jilmaz, koji su me lijepo prihvatili od prvog dana. Nilaj mi je dosta promijenila poglede na zajednički život i vezu, uživam u dugim šetnjama kraj rijeke i izlascima s njom. Ona je nestrpljiva da posjeti BiH. Velika želja joj je da vidi Mostar, koji joj se mnogo sviđa, pa se nadamo da ćemo uskoro moći da dođemo, jer želi da upozna i moju familiju i nenu Seniju u Vitezu – ističe Sandi Šahman.