Sudbine

"Srce mi je slomljeno" Prve riječi Aleka Boldvina nakon što je SLUČAJNO UBIO ženu na snimanju

Tragedija koja se dogodila na snimanju filma "Rust" jutros je uzdrmala svjetske medije.

"Srce mi je slomljeno" Prve riječi Aleka Boldvina nakon što je SLUČAJNO UBIO ženu na snimanju
FOTO: ALECBALDWININSTA/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Glumac Alek Boldvin slučajno je upucao snimateljku Halinu Hačins i ranio reditelja Joela Souza. Reditelj se oporavlja, ali nažalost Halina je preminula zbog prostrelne rane. Alek Boldvin se prvi put javno oglasio povodom nesreće na Tviteru.

Pročitajte još

– Nema riječi koje bi mogle da opišu šok i tugu u slučaju nesreće koja je oduzela život Halini Hačins, supruzi, majci i našoj koleginici kojoj se divimo. U potpunosti sarađujem sa policijom na istrazi kako bi otkrili kako se ova tragedija desila. U kontaktu sam sa njenim suprugom i pružam punu podršku njemu i njegovoj porodici. Moje srce je slomljeno zbog njenog muža, njihovog sina i svih onih koji su znali i voljeli Halinu – napisao je Alek Boldvin, piše Žena Blic.

Prema pisanju stranih medija, glumac nije imao ideju da je nakon pucnja povrijedio bilo koga na setu. Kada mu je dat pištolj, pitao je: “Za sve ove godine nikad mi nisu dali napunjen pištolj”.

Podsjetimo, Alek Boldvin pucao je iz replike pištolja na filmskom setu u Novom Meksiku i tom prilikom je ubio Halinu Hačins i ranio režisera Džoela Souzu, saopštile su lokalne vlasti.

Prihvati notifikacije