Svijet

Srećan kraj potrage: Dva mladića spasena sa snježne Kamešnice

Pripadnici Hrvatske gorske službe spasavanja pronašli su na snijegom zametenoj Kamešnici dvojicu mladića iz Sinja, a u toku je izvlačenje iz snijega i jednog vozila na istom području.

Srećan kraj potrage: Dva mladića spasena sa snježne Kamešnice
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Dvojica mladića krenula su jutros na Kamešnicu, a porodica je pozvala pomoć kad je izgubila kontakt s njima.

Slobodna Dalmacija saznaje od Jerka Kurevije iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, prijava o nestanku mladića stigla je oko 17.30 časova.

– Javljeno je da su se iz Sinja uputili na Kamešnicu te da je s njima izgubljen kontakt zbog čega je pozvana pomoć – rekao je on.

Na teren su se odmah uputila vozila HGSS, dva iz Sinja i jedno iz Splita.

– Mladiću su locirani u 18.45 u jednom od brojnih skloništa na planini. Loše je vrijeme, ima nanosa snijega i mećava je tako da nije čudno što su ostali bez signala za mobilni telefon – rekla je dežurna iz stanice HGSS Split.

Od jutros pada gusti snijeg na sinjskom području.

Na terenu su u potragu za mladićima krenula šestorica pripadnika gorske službe, a uputilo ih se još, ali na sreću nije bilo potrebe da se pridružuju potrazi jer su mladići nađeni. Na planinu su se uputili u jutarnjim satima prema vrhu Konj da bi se tokom dana s njima izgubio kontakt.

Od nevremena su se sklonili u jednu od koliba gdje su i dočekali spasilačku ekipu.

Pripadnici HGSS dobili su prijavu o automobilu koji je zaglavio u snijegu na istom području, te su krenuli pomagati u izvlačenju.

Prihvati notifikacije