Svijet

Srećan kraj potrage: Pronađen Ivan Lalić (13) koji je juče nestao u Zagrebu

Ivan Lalić (13) koji je juče nestao u ulici Lanište u istoimenom zagrebačkom naselju je pronađen, potvrdila je policija.

Ivan Lalić
FOTO: NESTALI.HR/SCREENSHOT

 Dječak se vratio kući. Na stranici Nestali.hr više nema njegovih podataka, što znači da je potraga završena, prenosi Index.

– Obavještavamo Vas da je maloljetnik rođen 2010. godine koji se tijekom jučerašnjeg dana udaljio s područja Laništa pronađen te ujedno koristimo priliku zahvaliti na angažmanu medija i građana koji su, ne samo u ovoj nego i u sličnim situacijama, odreagovali društveno odgovorno i pokazali svoju senzibilnost prema najranjivijim društvenim skupinama – objavila je večeras zagrebačka policija.

Aktiviran NENO alarm

Pročitajte još

Policija je danas popodne zbog nestanka Ivana Lalića aktivirala i tzv. NENO alarm. Taj alarm se koristi kada postoje saznanja koja upućuju na opravdanu bojazan da je nestalo dijete oteto i/ili je neposredno ugrožen njegov život i zdravlje ili je izloženo teškoj viktimizaciji.

Ovo je drugi put da je policija upalila NENO alarm. Prvi put je bilo sredinom februara, kad je u Zagrebu nestala djevojčica. NENO je, podsjetimo, kratica za Nacionalnu evidenciju nestalih osoba, a alarm se građanima aktivira preko društvenih mreža.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu