Svijet

SROZAO SE Popularnost Džozefa Bajdena na najnižem nivou od početka predsjedničkog mandata

Popularnost američkog predsjednika Džozefa Bajdena pala je ovog mjeseca na najniži nivo od početka njegovog predsjedničkog mandata, što je znak predstojećih izazova uoči izbora 2024, rezultati su najnovijeg istraživanja agencije Ipsos.

Džozef Bajden
FOTO: AL DRAGO/EPA

Trodnevno ispitivanje javnog mnjenja, koje je završeno u nedjelju, 3. decembra, pokazalo je da 40 odsto ispitanika odobrava Bajdenov učinak kao predsjednika, što je neznatno povećanje u odnosu na 39 odsto u novembru.

Očekuje se da će se Bajden suočiti sa revanšom u novembru 2024. sa bivšim predsjednikom Donaldom Trampom, favoritom za republikansku nominaciju. I druge ankete su ukazale na potencijalno blisku trku između njih dvojice.

Pročitajte još

Anketa je pokazala da Amerikanci vide ekonomiju, kriminal i imigraciju kao najveće probleme sa kojima se država suočava, a sve su to pitanja zbog kojih su Tramp i drugi republikanci kritikovali Bajdena.

U ovom istraživanju, 19 odsto ispitanika ocijenilo je ekonomiju kao glavnu temu, dok je 11 odsto istaklo imigraciju, a 10 odsto kriminal.

Bajdenov rejting u smislu javnog odobravanja njegove politike je ispod 50 odsto od avgusta 2021.

Agencija Ipsos anketirala je 1.017 odraslih na internetu, koristeći nacionalno reprezentativan uzorak.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu