Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Srpska lista: Odbacivanje glasova raseljenih sa Kosmeta nije pravno utemeljeno

Politika
Autor:

Foto: Tanjug

Srpska lista ocijenila je da je današnja odluka Komisije za žalbe da poništi glasove Srba raseljenih sa Kosmeta u centralnu Srbiju politički motivisana s ciljem da im se ne dozvoli pravo da biraju ko će zastupati njihove interese i boriti se za njihov povratak, ističući da ta odluka nije pravno utemeljena.

U saopštenju Srpske liste podsjeća se da su glasovi raseljenih uvijek stizali na isti način, ali je ovog puta očigledno da je potrebno pokazati raseljenima da nisu dobrodošli na Kosmet i da kao Srbi mogu računati da njihova prava neće biti poštovana.

– Obavještavamo građane da čak i sa ovim političkim nasiljem Srpska lista i dalje ima svih 10 mandata na osnovu demokratski izražene volje srpskog naroda i da je današnja odluka rezultat političkih kalkulacija, čiji je dio i šovinistička farsa brojanje glasova raseljenih Srba u skafanderima – dodaje se u saopštenju. Iz Srpske liste podsjećaju da je Komisija za žalbe već dva puta odbila zahtjeve za poništavanje ovih glasova i da su, nakon što je postalo jasno da skoro svi ti glasovi pripadaju Srpskoj listi, u Prištini došli na ideju da ih ponište i time najstrašnije prekrajaju volju birača i to onih koji su nakon nasilja na Kosovu i Metohiji raseljeni u centralnu Srbiju.

Komisija za žalbe donijela je danas odluku da oko 3.800 glasova koji su stigli iz centralne Srbije bude poništeno i da se ne računaju u zbirnom broju glasova na izborima održanim 6. oktobra, saopšteno je iz Centralne izborne komisije /CIK/ samoproglašenog Kosova. Komisija je prihvatila žalbu koalicije NISMA – Alijansa za novo Kosovo – Fatmir LJimaj – Bedžet Pacoli, koja je tražila da ovi glasovi budu poništeni jer navodno nisu dopremljeni putem pošte, kako zakon nalaže, već službenim automobilom predstavnika Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO