Društvo

“Srpska nam je veoma važna” Iz Rusije poručuju da će sve potrebe za vakcinama biti zadovoljene

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da realizacija sporazuma o isporukama ruske vakcine protiv virusa korona zavisi od proizvodnih mogućnosti i zahtjeva unutrašnjeg tržišta, ali da će sve potrebe za vakcinama biti zadovoljene, što uključuje i Republiku Srpsku, koja je za Rusiju vrlo važna.

“Srpska nam je veoma važna” Iz Rusije poručuju da će sve potrebe za vakcinama biti zadovoljene
FOTO: MAXIM SHIPENKOV/EPA

On je rekao novinarima da se ugovori o isporukama vakcina potpisuju sa različitim državama za različitu količinu, te da su sve zemlje važne, prenosi Sputnjik.

Pročitajte još

– Sve države su važne, i naše bratske države i u ovom slučaju Republika Srpska je za nas veoma važna, bez sumnje. To su istorijski za nas vrlo bliski ljudi. Niko ne treba da sumnja da ćemo vremenom sve potrebe zadovoljiti – rekao je Peskov odgovarajući na pitanje o tempu isporuka vakcine “Sputnjik ve” Republici Srpskoj.

On je naveo da su, po pravilu, svi ugovori vremenski razvučeni, što ne znači da se količina koja je navedena u ugovorima odmah obezbjeđuje, već se realizuje kroz jednu ili nekoliko isporuka.

– Svi oni su vremenski razvučeni i obezbjeđuje se doziranje isporuka kako bi proizvodni pogoni uspjeli sve da pokriju – naveo je Peskov, dodavši da je apsolutni prioritet za rusku proizvodnju zadovoljenje unutrašnjih potreba.

Prihvati notifikacije