Politika

„Srpska neće podržati tu ideju“ Dodik tvrdi da je nemoguć ulazak BiH u NATO

Ulazak BiH u NATO je nemoguć, pošto Republika Srpska neće podržati tu ideju, izjavio je agenciji RIA "Novosti" srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

„Srpska neće podržati tu ideju“ Dodik tvrdi da je nemoguć ulazak BiH u NATO
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Srpski narod, Republika Srpska, ne podržavaju ulazak BiH u NATO i to je naša stalna pozicija uprkos svim događajima na globalnoj sceni i pritiscima raznih faktora koji se zalažu za odluku o pridruživanju NATO savezu, naglasio je Dodik.

On je istakao da narod Republike Srpske ima svoju odluku o ovom pitanju i podsjedio da je, prema odluci Narodne skupštine Republike Srpske, ulazak u NATO nemoguć.

– U najmanju ruku, ova procedura bi morala da prođe određene korake u parlamentu, a siguran sam da parlament neće usvojiti takvu odluku. Samim tim naše prisustvo u NATO savezu je apsolutno nemoguće u budućnosti – rekao je Dodik.

“Nastavljaju se zajednički projekti sa Rusijom”

FOTO: MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL/EPA
FOTO: MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL/EPA

Svi zajednički projekti BiH sa Rusijom biće nastavljeni, uključujući gradnju gasovoda u Republici Srpskoj, rekao je agenciji RIA “Novosti” srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik se prije dva dana sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u okviru posjete Moskvi.

– Naravno, na prvom mjestu je bio razgovor o energetici. Zaključili smo da će biti nastavljeni svi naši projekti, uključujući gas i gradnju gasovoda i termoelektrana u Republici Srpskoj – rekao je Dodik.

Pročitajte još

On je dodao da saradnja sa Rusijom u gasnom sektoru napreduje dobro i da treba da bude nastavljena i poboljšana.

Dodik je napomenuo da je važno nastaviti trgovinu sa “Gaspromom” prema ranije dogovorenim cijenama

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu