Politika

Srpskainfo i EuroBlic uskoro objavljuju novu listu najuticajnijih osoba u Republici Srpskoj

Da li je Milorad Dodik i dalje najmoćnija osoba u Republici Srpskoj, imajući u vidu sankcije i ogroman pritisak iz inostranstva, ali i zbog činjenice da se neke odluke Narodne skupštine RS, na kojima je insistirao, ne provode u djelo?

50 najmoćnijih u Republici Srpskoj
FOTO: SRPSKAINFO

S obzirom na sankcije i ogromne pritiske kolika je trenutna politička moć Željke Cvijanović koja je na posljednja dva izborna ciklusa pomela protivkandidate? Da li su napadi i optužbe iz opozicije uticali na popularnost Draška Stanivukovića?

Gubi li opozicija moć i hoće li doći do određenih rezova i padova zbog činjenice da je došlo do podjela među njenim liderima? Gdje je danas mjesto opozicionim liderima koji su proteklih godina bezuspješno pucali na visoko i najavljivali pobjede i šta im u budućnosti donosi status gubitnika iz prošlosti?

Da li su privrednici u Republici Srpskoj i dalje moćni? Koliko je na njih uticala ekonomska kriza, pad industrijske proizvodnje, kao i pad izvoza? Gube li i oni moć u tandemu sa političarima. Koliko na njihovo ponašanje utiče stalna prijetnja sankcijama?

Pročitajte još

Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja, daćemo uskoro u našoj listi 50 najmoćnijih u Republici Srpskoj, koju redakcija EuroBlica i Srpskainfo tradicionalno objavljuje svakog ljeta. Osluškujući puls građana i bilježeći promjene na tabeli političke, ekonomske i svake druge moći i uticaja, javnosti Srpske i BiH otkrićemo ko to sad vedri i oblači Republikom Srpskom – javno ili iza scene. Lista će imati i dodatni kredibilitet, jer iza nje stoji portal sa najviše čitalaca u Srpskoj koji dnevno posjeti preko 400.000 korisnika.

Kao i prošli put, potrudićemo se da anketiramo što veći broj pojedinaca i društvenih grupa, s ciljem da čujemo i njihove stavove, koji su nam od ogromne pomoći pri formiranju konačne liste koja svaki put, garantovano, izazove veliku pažnju i polemike u javnosti.

Ko su najmoćniji u sferi biznisa, politike, sporta, umjetnosti… utvrdićemo na osnovu dobro poznatih kriterijuma: finansijski i politički uticaj, prepoznatljivost u javnosti, lična harizma, lični autoritet i autoritet institucije koju predstavljaju, te lakoća ostvarivanja ciljeva.

Prošle liste pokazale su se izuzetno merodavnim i tačnim u kasnijim političkim i drugim dešavanjima u Srpskoj, jer su njeni akteri zadržali baš onakav uticaj kako smo ih i rangirali.

50 najmoćnijih u Republici Srpskoj. USKORO!

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu