Hronika

SRPSKAINFO OTKRIVA DETALJE PREVARE Žena iz BiH taksijem se dovezla pred banku u Herceg Novom, pa izašla kao milionerka (FOTO)

Troje državljana BiH osumnjičeni za milionsku prevaru u Crnoj Gori trenutno su pod istragom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koje postupa po zamolnici kolega iz Crne Gore.

Žena podigla sa tuđeg računa 1.3 milona evra
FOTO: SCREENSHOT

Izvor Srpskainfo otkrio je da su za milionsku pljačku osumnjičeni Ivana A., Saša K. i Marko D.

Ivana A. označena je kao direktni izvršilac prevare, odnosno žena koja je kritičnog dana 12. aprila ove godine u jutarnjim časovima došla u filijalu “Lovćen banke” u Herceg Novom, potpisala naloge za isplatu i sa računa M. O. podigla 230.000 evra i 1,2 miliona dolara (oko 1,36 miliona evra).

novčanice evra
FOTO: NIKOLA MORAČA/RINGIER

Osumnjičeni trojac tereti se da je doveo u zabludu službenike Lovćen banke u Herceg Novom.

Prvo je Ivana A. 11. aprila ove godine oko 13 časova ušla u poslovnicu banke do koje je dovezao osumnjičeni saučesnik Marko D. i sastala se sa rukovodiocem filijale P. M.

– Ivana se lažno predstavila kao vlasnica računa, odnosno Budvanka M. O. i rukovodiocu filijale dala falsifikovanu ličnu kartu na ime M. O. Nakon toga zatražila je da joj se sutradan (12. aprila) oko 15 časova isplati sav novac sa računa, nakon čega je napustila banku – ispričao je izvor Srpskainfo.

Akcija Lovćen
FOTO: MUP RS

Istog dana, odnosno 11. aprila oko 16 časova, rukovodilac filijale je pozvan putem Viber aplikacije na svoj mobilni i to sa telefona koji je koristio osumnjičeni saučesnik Saša K.

Rukovodiocu filijale je na displeju telefona pisalo ime stvarne vlasnice računa.

Pročitajte još

– Osoba koja je pozvala rukovodioca filijale putem telefona, predstavila se kao Budvanka M. O. stvarna vlasnica računa i zatražila je da se isplata pomjeri ranije nego što je dogovorenog toga dana, odnosno 12. aprila oko 10.30 časova ujutro. Sutradan, u navedeno vrijeme, pred filijalu “Lovćen banke” u Herceg Novom taksijem dolazi ponovo osumnjičena državljanka BiH Ivana A. – objasnio je naš izvor.

Nakon što je legitimisana, Ivana A. je potpisala isplatne naloge i sa deviznih računa M. O. podigla 1,36 miliona evra, nakon čega je napustila banku.

Akcija Lovćen
FOTO: MUP RS

Osumnjičeni Ivana A. i Saša K. su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode, dok će odluka o osumnjičenom Marku D. biti donesena naknadno.

MUP Republike Srpske je prije dva dana saopštio da su u akciji kodnog naziva “Lovćen” uhapšene tri osobe, te zaplijenjeni novac i droga.

– Na području Banjaluke i Trebinja, izvršeni su pretresi na više lokacija koja koriste osobe S. K, I. A. i M. D, a u kojima je pronađeno i oduzeto oko 50.000 KM, veća količina oružja i municije, narkotičkih sredstava – oko tri kilograma marihuane, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem gore navedenog krivičnog djela, ali i drugih krivičnih djela – saopšteno je iz MUP.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije