Politika

SRPSKAINFO SAZNAJE Sutra na Mrakovici sastanak vladajuće koalicije

Sastanak lidera vladajuće koalicije u Republici Srpskoj trebalo bi da bude održan sutra na Mrakovici, saznaje Srpskainfo.

SRPSKAINFO SAZNAJE Sutra na Mrakovici sastanak vladajuće koalicije
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Naši izvori tvrde da je sastanak zakazan za 15 časova u vili Vlade Republike Srpske.

– Očekuje se da teme budu aktuelna politička situacija u BiH i Srpskoj, emisija obveznica RS na Londonskoj berzi, raspodjela funkcija i drugo – tvrde naši sagovornici.

Posljednji sastanak koalicije održan je na istom mjestu prije dvije godine, tačnije 18. aprila 2019. i na njemu su, između ostalih, učestvovali lideri SNSD, Milorad Dodik, DNS Marko Pavić, SP Petar Đokić, US Nenad Stevandić, DEMOS Nedeljko Čubrilović i NDP Dragan Čavić.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA
Sastanak vladajuće koalicije na Mrakovici

Međutim, sastav koalicije se drastično izmijenio, zbog čega se nametnula potreba novog sastančenja i novih dogovora. Kao što je poznato, u međuvremenu je sa čela DNS otišao Marko Pavić, došao Nenad Nešić, da bi na kraju DNS napustio vladajuću koaliciju.

Pročitajte još

Bivši kadar DNS Darko Banjac osnovao je Narodnu partiju Srpske, sa kojom učestvuje u vlasti. Takođe, došlo je do cijepanja socijalista na SP i SPS Gorana Selaka, koji je jedno vrijeme bio u vlasti, ali je isključen poslije lokalnih izbora.

Inače, dan kasnije na Jahorini bi trebalo da bude održan sastanak partija opozicije u Srpskoj, SDS, PDP i DNS, plus poslanik Nebojša Vukanović, u ime svog pokreta. Kako je ranije najavljeno, neke od tema su izmjena Izbornog zakona BiH i usaglašavanje kandidata za pojedinačne funkcije na idućim opštim izborima.

Prihvati notifikacije