Politika

“Srpskoj potrebno političko jedinstvo” Stevandić poručio da će Ustavni sud BiH izgubiti legitimitet povlačenjem srpskih sudija

Republici Srpskoj treba obezbijediti političko jedinstvo o svim važnim pitanjima od interesa za Srpsku, izjavio je predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić.

Nenad Stevandić
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Stevandić je rekao da su veoma sadržajne predložene informacije o kojima se danas vodi rasprava na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske i da će se one koristiti u budućnosti, koja će biti teža od sadašnjosti.

– Zbog toga je važna sabornost u Republici Srpskoj – istakao je u parlamentu Stevandić, koji je i predsjednik Ujedinjene Srpske.

Pročitajte još

On je rekao da će Ustavni sud BiH izgubiti legitimitet povlačenjem srpskih sudija iz te institucije.

– Ustavni sud BiH je institucija na koju se igra u budućnosti, koja može da destruiše Republiku Srpsku, jer je visoki predstavnik ostao bez legaliteta i nije imenovan u skladu sa odlukama Savjeta bezbjednosti UN – pojasnio je Stevandić.

On je upozorio da su generatori krize i budućih sukoba na ovim prostorima Ustavni sud BiH i kancelarija visokog predstavnika (OHR).

Stevandić je rekao da nakon početka sukoba u Ukrajini ne postoji nijedna evropska zemlja koja je ispoštovala sve svoje odluke iz parlamenata o budžetu i vojnoj organizaciji, jer su ih morale mijenjati, pa tako i Republika Srpska.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije