Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ŠTA BI TEK BILO S PJEŠACIMA Mask u “sajbertraku” uništio stub kao da je od papira

Zabava
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask je nakon izlaska s djevojkom i prijateljima na večeru u luksuzni restoran u Malibuu, vozeći Teslin “sajbertrak” uništio saobraćajni stub izlazeći s parkinga restorana.

Incident nije prošao nezabilježeno, a na Tviteru se brzo pojavio snimak koji pokazuje kako je “sajbertrak” prešao preko stuba kao da je riječ o znaku od običnog papira.

Mask se nakon incidenta nije zaustavljao, a moguće je da zapravo nije ni primjetio šta je uradio.

Dok je Mask večerao u restoranu s djevojkom i prijateljima, na parkiralištu restorana okupilo se mnoštvo koje je iskoristilo priliku za fotografisanje vozila, a među njima se našao i holivudski glumac Edvard Norton.

Dosad su mišljenja oko “sajbertraka” podijeljena, posebno kad je riječ o njegovom futurističkom dizajnu. Dok njegov dizajn umjetnički direktor iz kultnog filma “Blejd Raner”, Sid Mid, smatra “jednostavno prelijepim”, drugi misle da bi mogao predstavljati opasnost za druge učesnike u saobraćaju.

Šef australijske organizacije za ocjenjivanje bezbjednosti automobila (ANCAP) Džejms Gudvin smatra da je uglati dizajn “sajbertraka” “dosta grub”, te da “nema puno područja koja bi mogla popustiti u naletu na pješaka”.

– Procjenjujemo mjesta udara od naleta na noge ili glavu… Prednji dio izgleda kao da nema prostora za praštanje pri naletu na noge pješaka – ocijenio je Gudvin.

Vidjeli smo ranije da “sajbertrak” možete tući i maljem po karoseriji bez ikakvog učinka, pa je malo vjerovatno da bi toj karoseriji nalet na pješaka nanio ozbiljnu (ako ikakvu uopšte) štetu.

Isto tako, “sajbertrak” nema bočna ogledala (retrovizore), a to isto znači da nije baš legalan. U SAD ne smatra se legalnim ni ako vozilo ima umjesto bočnih ogledala sistem kamera koji ih zamjenjuje, piše Independent.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO