Biznis

Šta će biti s radnicima: Nakon štrajka u Zenici, obustavljena proizvodnja i u "Mitalu" u Prijedoru

Kompanija "ArcelorMittal" Zenica je privremeno obustavila proizvodnju, zbog loših uslova koji vladaju na tržištu čelika, saopšteno je iz ove kompanije.

Rudnik Omarska
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U saopštenju se podjeća da je “nakon pažljivog razmatranja i procjene svih raspoloživih opcija, 11. novembra privremeno obustavljen rad visoke peći, nakon čega je sukcesivno obustavljena proizvodnja i u ostalim pogonima”.

Proizvodnja u valjaonicama u Zenici obustavljena je 2. novembra – navodi se u saopštenju.

– Kako je ArcelorMittal Zenica naš jedini kupac, i mi u “ArcelorMittal” Prijedor smo bili primorani da privremeno obustavimo proces rada. U saradnji sa Sindikalnom organizacijom Društva trenutno razmatramo sve opcije vezano za status radnika – navodi se u saopštenju.

Pročitajte još

Iz menadžmenta ove kompanije poručuju da im je cilj, da zajedno sa sindikatom, nađu najbolja moguća rješenja za zaposlene tokom perioda obustave proizvodnje.

Nadamo se da će što prije doći do stabilizacije uslova na tržištu koji bi nam omogućili pokretanje proizvodnog procesa – navodi se u saopštenju menadžmenta “ArcelorMittala” u Prijedoru.

Podjećamo, zbog loših uslova rada radnici u “Arselor MItalu” u Zenici. u dijelovima kompanije koje još rade, jutros su stupili u štrajk.

Kako je raniej najavljeno u medijima, vlasnici multinacionalne kompanije “Arselor MItal” će vjerovatno obustaviti proizvodnju i u rudniku Omarska u Prijedoru i u Željezari u Zenici, s ciljem da izazovu “vještačku nestašicu čelika” i tako povećaju njegovu cijenu.

Zbog obustave rada u “Mitalu” u Prijedoru i Zenici, u pitanje će doći i poslovanje Željeznica Republike Srpske, koje na prevozu željezne rude zarađuju skoro 40 odsto ukupnih prihoda.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije