Banjaluka

ŠTA SE DEŠAVA Na Zapadnom tranzitu skinut sloj asfalta, dok građevinci posmatraju, vozači bjesne zbog gužvi

Radovi na Zapadnom tranzitu privukli su pažnju vozača, s obzirom da je sa dijela kolovoza skinut sloj asfalta i na tom mjestu primijećeno više osoba koji su sve to posmatrali.

Radovi na tranzitu
FOTO: SLOBODAN POPADIĆ/RINGIER

Ovi radovi su, u stvari, praktična primjena materijala koji se koriste za modernije i bolje putne konstrukcije, a koji su predstavljeni na panel diskusiji “Modern Road Construction”, koju organizuje Udruženje građevinskih inženjera “MOST” i Udruženje građana “Heksagon”. 

– Praktična primjena prezentovanih materijala predviđena je na dionici M1-101, Banjaluka 1- Banjaluka 2, u dužini od 340 metara. Biće saniran dio magistralnog puta primjenom savremenih aditiva i mreža za ojačavanje kolovozne konstrukcije – rečeno je iz JP “Putevi RS” čiji su predstavnici učesnici dvodnevne panel diskusije.

Pročitajte još

Kako je rečeno, cilj je razmjena iskustava o modernim materijalima i tehnologijama koji se koriste u niskogradnji i služe da poboljšaju kvalitet, bezbjednost i trajanje asfaltnih konstrukcija uz vođenje brige o ekološkim karakteristikama. 

Na ovoj dionici puta zbog radove su stvorile gužve, pa se vozači mole za strpljenje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije