Magazin

Šta znači sanjati snijeg: Iako slika u snu može biti idilična, simbolika baš i nije

Podsvijest nam šalje signale putem snova i valjalo bi ih tumačiti individualno, ali postoje i neke tipične situacije koje su zajedničke, odnosno nose istu poruku svima.

Šta znači sanjati snijeg: Iako slika u snu može biti idilična, simbolika baš i nije
FOTO: BLIC TV

Kada samo neko spomene snijeg svima je prva asocijacija idilična slika dok iz zagrijanog doma gledamo kroz prozor kako veje. Međutim, sanjanje snijega može da šalje brojne različite poruke. To može biti povezano sa čistoćom, bistroćom i mogućim novim početkom.

Šta znači sanjati snijeg?

Ponekad je snijeg u snu znak starenja. Kod muškaraca bi se ovakav san mogao odnositi na njihov strah od starenja.

Pročitajte još

Snijeg može predstavljati hladnu ličnost ili čak frigidnost i usamljenost.

Valjanje u snijegu može značiti da su se osjećanja prema nekome koga ste voljeli ohladila. Moguće je da sanjanje snijega predviđa promjenu vaših ličnih odnosa.

Generalno, snijeg, grad ili led mogli bi nagovestiti strah od toga da se vaše tajne želje neće ostvariti.

Ako sanjate kako se snijeg topi, to vam govori da postoji nešto na šta ne obraćate pažnju i polako izmiče kontroli. Ovaj san je znak za opasnosti i privremene poteškoće, piše Telegraf.

snijeg u Norveškoj
FOTO: TOR ERIK SCHRODER/EPA

Vidjeti prljav snijeg u snu ukazuje na anksioznost, emocionalnu zbunjenost, stres, strah od odbijanja ili neuspjeha. Čist snijeg je znak za snagu, ekonomičnost, stagnaciju, čekanje, krutost i pasivnost.

Ako hodate po snijegu sigurni u sebe, ovo se odnosi na vaše povjerenje u druge ljude ili u vaše voljene. Međutim, ako nesigurno koračate to znači da ste oprezni i nemate poverenje u druge ljude.

Ako u snu osjetite strah od smrzavanja u snježnom pejzažu, to sugeriše da ste vjerovatno u situaciji u kojoj mislite da vaši bliski odnosi mogu da se zamrznu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije