Svijet

(VIDEO) ZIMA OKOVALA CRNU GORU Džip vuče zavijani kamion, saobraćaj paralisan

Snježna oluja već 48 sati pravi haos u susjednoj Crnoj Gori, a sada se na društvenim mrežama pojavio snimak iz sela Konjuhe kod Andrijevice koji tjera suze na oči, a na kojem se vidi kako učenik prvog razreda "prti" snijeg na putu do škole.

Crna Gora, snijeg
FOTO: PODGORICKI_VREMEPLOV/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Kako se vidi, mališan pravi uski utabani put tako što se probija kroz snijeg koji mu je otprilike do koljena, a usput uspijeva i da se zabavlja, tako što pravi grudve.

– Učenik osnovne škole MK u selo Konjuhe kod Andrijevice, učenik 1. razreda prti snijeg na putu do škole – stoji u opisu snimka objavljenog na instagram profilu “podgoricki_vremeplov”.

Džip vuče kamion

Iako korisnici društvenih mreža svakodnevno dijele slike i snimke zimske idile u Crnoj Gori, postoje i oni koji djeluju zastrašujuće. Jedan od takvih primjera je upravo snimak koji je nastao na putu kod Berana prema Rožajama, a na kojem se vidi kako džip uz pomoć užeta za vuču, vuče kamion koji sve vrijeme proklizava, prenosi Blic.

Snijeg već dva dana pravi haos u Crnoj Gori

Podsjetimo, snijeg koji je napadao u susjednoj Crnoj Gori, napravio je kolaps u saobraćaju na dionici auto-puta “Princeza Ksenija” koji spaja Podgoricu i Kolašin.

Pročitajte još

Kolona snjegočistača je odmah izašla na lice mjesta kako bi što prije normalizovali saobraćaj.

– Snijeg tako pada da se ne vidi prst pred okom. Na svu sreću putare sneg nije iznenadio pa ćemo ubrzo proći kritičnu tački i stići do Podgorice – kazao je Prijepoljac Nenad Ristović za agenciju RINA.

Snijeg je, osim aut-puta pao i na višim tačkama na sjeveru Crne Gore, ali saobraćaj odvija bez većih problema. Najviši snježni pokrivač je trenutno na Žabljaku gdje je visine u pojedinim dijelovima i do pola metra.

Glavni putevi su za sada prohodni, a sva raspoloživa mehanizaciju na terenu.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije