Politika

"STANIĆ BEZOČNO LAŽE" Dodik komentarisao napad na narodnog poslanika

Oružani napad na narodnog poslanika Miladina Stanića nema političku pozadinu već je isključivo motivisan sporom oko imovine.

"STANIĆ BEZOČNO LAŽE" Dodik komentarisao napad na narodnog poslanika
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Poručio je ovo danas lider SNSD, Milorad Dodik, reagujući na Stanićeve izjave da je Petar Stanić, koji je pucao na njega, “zagriženi SNSD-ovac”, i da cijeli slučaj ima politčku pozadinu.

– Stanić je odbio da sarađuje sa policijom, ali je isto tako bezočno slagao kada je cijelom slučaju dao političku konotaciju. Iza svega stoji imovinsko-pravni spor za koji svi u Prnjavoru znaju. Taj je spor između Stanića i njegovog rođaka od strica i neke druge rodbine, i traje već skoro 20 godina – rekao je Dodik.

Pročitajte još

On je dodao da se porodica Stanić spori oko seoskog puta koji ide preko njihovog imanja.

Cijeli slučaj je, kaže Dodik, i na sudu.

– U posljednjih 15 godina vodi se sudski postupak vezano za taj slučaj. Stvar je kulminirala među njima juče popodne i došlo je do upotrebe vatrenog oružja, što ja osuđujem. Izražavam žaljenje što su ljudi spremni da na taj način rješavaju svoje porodične, komšijske i rodbinske probleme – istakao je Dodik.

On je pozvao policiju i tužilaštvo da riješe ovaj slučaj po hitnom postupku.

Dodik je istakao da je žalosno to što Stanić sada pokušava da cijelom slučaju da političku dimenziju.

– Ako se Stanić odlučio da na taj način očuva svoju političku poziciju i značaj, onda je to jadno. Stanić očito ima mnogo porodičnih, ali i poslovnih problema u Prnjavoru i to je njegov problem, ne tiče me se, ali ne može govoriti o političkom linču- rekao je Dodik.

Prihvati notifikacije