Politika

Stanišić: U atmosferi straha i mržnje propadaju mladi talenti

Imamo toliko mnogo talentovane djece i mladih ljudi u svim oblastima - kultura, sport, nauka... ali im se niko već dugo ne obraća, kao da ne postoje.

Stanišić: U atmosferi straha i mržnje propadaju mladi talenti
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Čini se da su se svi ponovo usmjerili samo na to da preživimo i izvučemo živu glavu, štancaju se samo negativne vijesti, a kad na sve to kroz Bijeljinu prođu transporteri sa stranim vojnicima nije nam baš pravo i sasvim je logično da se plašimo.

Odbornik DNS u Bijeljini Miloš Stanišić ovako opisuje posljednje događaje, ali kaže da su takvi, sa lošom i obeshrabrujućom atmosferom, i dani, nedjelje i mjeseci unazad, ističući da je onda sasvim logičan slijed da mladi odlaze odavde, i kada to ne žele.

– Svaki dan pričam s mladima, aktivan sam na mnogim mjestima gdje su i oni. Vjerujte mi da mnogi zaista žele da ostanu ovdje. Ali u ovakvoj atmosferi, kad se u školskim udžbenicima u Tuzli plasiraju laži o proteklom ratu, kad prijete smrću direktorki radija BHRT samo zato što je Srpkinja, kad ne dozvoljavaju ulazak u BiH profesoru ili oficiru iz Srbije, kad vlast u Republici Srpskoj i naši lideri šalju poruku da ugasiš auto ako nemaš para da ga voziš – šta je onda motiv da ostanu – upitao je Stanišić.

On je apelovao da svi kojima je stalo do mira i budućnosti – od gradskih vlasti, preko republičkih, do zajedničkog nivoa, ali i međunarodnih organizacija, učine sve da se govor mržnje zaustavi, da se ne stvara atmosfera linča i rata, kako bi mladi imali motiv da ostanu ovdje.

Prihvati notifikacije