Politika

"Nova radna mjesta za 10.000 mladih" Nešić poručio da će graditi Srpsku koja je dobra svima

Ekonomski razvoj i politička stabilnost Srpske su danas naš najveći nacionalni interes.

"Nova radna mjesta za 10.000 mladih" Nešić poručio da će graditi Srpsku koja je dobra svima
FOTO: DNS

Gradićemo Srpsku koja je dobra svim svojim građanima, u kojoj se svako osjeća zadovoljno, rekao je Nenad Nešić, kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Predsjednik DNS je istakao da je Treći put plan ekonomskog razvoja koji će omogućiti godišnji rast od pet odsto, podršku privredi, drugačije regulisanje poreza i podršku porodicama.

– To znači i mjere koje će omogućiti nova radna mjesta za 10.000 mladih i obezbjeđivanje stanova za 1.000 mladih bračnih parova. Znači i povećanje prosječne penzije na 50 odsto od prosječne plate i povećanje boračke naknade za minimum 50 odsto, a znači i nacionalne plate za sve majke sa četvoro i više djece – naveo je Nešić i naglasio da je preduslov realizacije tog plana da on važi za sve podjednako.

– Da bi Srpska bila dobra svima koji u njoj žive moramo zaustaviti podjele na podobne i nepodobne, podjele po partijskoj liniji, podjele koje nameću oni koji nas drže u crno-bijelom filmu godinama. Ko voli svoj narod taj ga ne dijeli već gleda da napravi sistem po mjeri svih – istakao je Nešić.

Kada je u pitanju politička stabilnost, ovaj kandidat za člana Predsjedništva BiH navodi da je tu nužno jedinstvo po ključnim nacionalnim pitanjima koje ne mogu da obezbijede ni Željka Cvijanović ni Mirko Šarović, njegovi protivkandidati.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu