Politika

STANIVUKOVIĆ O NAPADU "Zbog ovakve atmosfere imamo pojedince koji su spremni da upere pištolj"

Siguran sam da ovo nije napad na mene lično, a vrlo dobro se zna koji je automobil Draška Stanivukovića.

STANIVUKOVIĆ O NAPADU "Zbog ovakve atmosfere imamo pojedince koji su spremni da upere pištolj"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Rekao je ovo član Gradskog odbora PDP i kandidat za odbornika, Ognjen Savanović, koji je bio u privatnom automobilu predsjednika Gradskog odbora PDP Banjaluka i kandidata za gradonačelnika, Draška Stanivukovića, kada je nepoznata osoba prišla njemu i kolegi sa uperenim pištoljem.

– Ne bih da insinuiram motive, ali iz samog ponašanja, gledanja po automobilu, možda se mogu izvući neki zaključci – rekao je on.

Savanović je rekao da je njemu i kolegi prišao nepoznat čovjek, izvadivši pištolj i uperivši ka njima, gledajući ko se nalazi u autu, da bi ih, nakon što su krenuli i dalje pratio.

Crnadak: Potezanje pištolja u kampanji

Na današnoj pred konferenciji, javnosti se obratio i šef Glavnog izbornog štaba PDP, Igor Crnadak.

On je rekao da se ne smijemo praviti da ne znamo šta se desilo, da imamo u srcu Evrope u 21. vijeku potezanje pištolja u kampanji, te da se u što skorijem roku dobije puna informacija o ovom slučaju.

FOTO: PDP
FOTO: PDP

Crnadak je rekao da želi da javnost u Republici Srpskoj zna da se PDP nije služio, niti će se služiti, negativnom kampanjom koja može dovesti do ovakvih ili težih posljedica.

– Nijedna pobjeda na bilo kojim izborima, ne može biti važnija i iznad normalnog života, ljudskog odnosa i zdravlja ljudi. Naš apel je i danas, da ove dvije sedmice koliko nam je ostalo do izbora, poštujemo epidemiološke mjere, vodimo računa o zdravlju ljudi, da u nastupima i aktivnostima koje sprovodimo na terenu ne bude agresije, jer svojom agresijom u nastupu proizvedete ‘ludaka’ koji će izvaditi pištolj na čovjeka. Hajde da se suočimo programima, kandidatima i kampanju dovedemo do kraja mirno – ističe Crnadak.

On je rekao, osvrđući se na nepotpisane letke usmjerene protiv Draška Stanivukovića, to rade samo oni koji su svjesni da su izgubili.

Stanivuković: Čekam nekoliko ključnih odgovora

Draško Stanivuković tvrdi da je poznato da on nije, niti će biti, mjerna jedinica za strah, pa i kada je objektivno bilo razloga za to.

– Čak ni danas, kada je pištolj uperen u moje saradnike i u moj automobil. Mi se danas obraćamo radi građana Banjaluke i javnosti u Republici Srpskoj. Ono što je činjenica jeste da ovakav slučaj nije usamljen – mnogo je napada i na novinare, na nas, mnogo je prijetnji, ucjena, nerasvjetljenih slučajeva ubistava unazad godinama i decenijama. Institucije najčešće nisu davale adekvatne odgovore i imali smo najgore epiloge – kaže Stanivuković.

Pročitajte još

On kaže da ne želi da insinuira bilo šta.

– Zahvalan sam operativcima MUP Republike Srpske koji su odmah po prijavi uhapsili napadača. S druge srane, čekamo još nekoliko ključnih odgovora: šta je motiv napada, ko je ta osoba, odnosno koja joj je pozadina, itd. Poznato je da kao poslanik govorim istinu koja ne prija jednom velikom dijelu ljudi koji pripadaju sistemu koji je zreo za promjene i odgovoran za mnoge slučajeve koji su se desili – kaže Stanivuković.

Pitanje atmosfere

Govoreći o lecima koji su se danas pojavili u Banjaluci, a usmjereni su protiv njega, Stanivuković kaže da se radi o desetinama hiljada letaka, štampanih u boji, da je neko to morao da podijeli, te da sve to očigledno mnogo košta, što znači da se radi o organizovanoj negativnoj kampanji.

– Naravno da samo jedna politička kuhinja ima razlog da takvo nešto isporuči. Ovo nije više pitanje mene, nego opšte atmosfere koja se stvara. Zbog takvih stvari dobijamo pojededince poput ovog koji je u stanju da uperi pištolj – nekada pijane, nekada obmanute. Sada kažem, ne bih želio da se bilo ko usudi da mom protivkandidatu tako nešto radi, dijeli takve prljave letke i ja bih se ogradio od toga. Takva pitanja su daleko iznad politike – ističe Stanivuković.

Prihvati notifikacije