Banjaluka

Stanivuković o uvođenju "Autoprevoza" u posjed parkinga "Oduzimaju nam pola grada, novi protesti večeras od 19 časova"

Gradonačelnik Draško Stanivuković od 11 časova je sa sugrađanima na lokaciji Stare autobuske stanice, gdje je u toku uvođenje „Autoprevoza“ u posjed parkinga i dijela Vidovdanske ulice.

PROTESTI BANJALUKA STARA AUTOBUSKA DRAŠKO STANIVUKOVIĆ
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Poručio je da je došao da brani gradsku imovinu od nepravednih sudskih odluka.

-Otimaju nam pola grada. Zato večeras od 19 časova ponovo zovemo narod da dođe na ovu lokaciju Stare autobuske stanice – poručio je Stanivuković.

Pročitajte još

Podsjećamo, 13. aprila odgođeno je prinudno izvršenje predaje zemljišta preduzeću „Autoprevoz“, kada su se sugrađani okupili da zajedno sa predstavnicima gradske administracije štite imovinu Grada.

Nakon toga, ponovo su sudski izvršitelji Okružnog privrednog suda u Banjaluci najavili za danas, 15. avgusta ponovo, po drugi put, uvođenje preduzeća „Autoprevoz“ u posjed parkinga na Staroj autobuskoj stanici.

Podsjećamo, spor između „Autoprevoza” i Grada oko vlasništva nad zemljištem vrijednom desetine miliona maraka na lokaciji poznatoj kao Stara autobuska stanica trajao je skoro dvije decenije. Svemu je prethodio sporazum iz 1979. godine o zamjeni nekretnina između grada Banja Luka sa “Autoprevozom”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu