Banjaluka

Stanivuković reagovao zbog neodržavanja sjednice "Poslovnik je i zvanično prekršen, desiće se presedan u Skupštini Grada"

"Poslovnik Skupštine grada Banjaluke je i zvanično prekršen. Predsjednik Skupštine, koji vodi računa o poštovanju istog,  lično ga je prekršio. Naime, niti jedna sjednica nije održana u periodu od 60 dana, iako Poslovnik jasno nalaže održavanje minimalno jedne".

draško stanivuković gradonačelnik bl
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, osvrnuvši se na činjenicu da je posljednje zasjedanje Skupštine Grada bilo održano 30. marta.

– Ovo je najočigledniji primjer potpune opstrukcije. Zato se danas i javlja druga poslovnička obaveza, a to je da lično pokrenem inicijativu za održavanje sjednice, što je presedan i što se nikada nije desilo u istoriji Skupštine Grada, da jedan gradonačelnik zakazuje sjednicu, što nije moja dužnost – istakao je on.

Dodatno, kako kaže, inicijativa će sutra biti i zvanično predata.

Pročitajte još

– Danas sam prinuđen da to uradim, jer najvažnije tačke su i dalje na čekanju – prihodi Grada su na ovaj način ugroženi, pitanje funkcionisanja GOB i Akvane je dovedeno u pitanje, stavljena je na čekanje odluka o besplatnim građevinskim dozvolama, neradnoj nedjelji, završetak škole u Adi, izgradnja saobraćajnica u Česmi i Priječanima, regulacioni planovi i mnoga važna pitanja za naš grad – kategoričan je Stanivuković.

Podsjećamo, Gradonačelnik Draško Stanivuković ranije je kazao da je gradska administracija pripremila sve potrebne materijale za održavanje sjednice Skupštine Grada, te je racionalno i bez tenzija tada postavio pitanje zašto Skupština Grada ne radi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije