Banjaluka

Stara autobuska uskoro u funkciji: Poznato kolike će biti cijene parkinga u centru Banjaluke

Rampe, kućice, naplatni aparati, iscrtane nove linije i novi asfalt –  sve ovo postavljeno je i urađeno tokom preuređivanja parkinga na staroj autobuskoj stanici u centru Banjaluke.

parking na staroj autobuskoj stanici
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Parking je spreman za automobile, ali je još uvijek prazan, a kako je potvrđeno BL portalu trebalo bi da od sljedeće sedmice bude u funkciji. 

Da je sve spremno potvrdio je i direktor “Autoprevoza” Sladomir Đurić, koji kaže da se čeka još samo potpis ugovora sa Gradskom upravom.

– Evo još uvijek sa Gradom nismo potpisali ugovor. Očekujemo danas ili sutra potpis, eventualno do kraja sedmice, a onda bi vjerovatno sljedeće sedmice počeli sa radom – ističe Đurić i dodaje da će operateri koji postavljaju kompletan sistem naplate sa radovima biti gotovi do kraja ove nedjelje.

Pročitajte još

Nakon potpisa ugovora, biće poznata i cijena parkinga, ali Đurić tvrdi da će sve biti u skladu sa postojećim cjenovnikom parkinga u Banjaluci.

– Trenutno usaglašavamo cijene, one će biti u skladu sa postojećim cijenama u gradu. Dakle, ako je prva zona onda je sat dvije marke, a ako je druga zona sat je marka – naglašava on.

Prije zatvaranja parkinga na staroj autobuskoj stanici, on se vodio kao druga zona na kojoj je, nakon poskupljenja, sat parkinga koštao marku.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije