Digitalna Srpska

STARI OPERATIVNI SISTEM Gugl ukinuo tehničku podršku za Android Džindžerbred

Kompanija Gugl ukinula je podršku za seriju telefona koji rade na operativnom sistemu Android 2.3.7 Džindžerbred, u koju spadaju telefoni proizvedeni 2010. i 2011. godine.

STARI OPERATIVNI SISTEM Gugl ukinuo tehničku podršku za Android Džindžerbred
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Posljednja verzija ovog sistema je proizvedena u septembru 2011. godine, a od juče je za njih prestala podrška matične kompanije i sa njima više nećete moći da se prijavite na Gugl naloga, što navodi da će korisnicima biti onemogućeno korišćenje gotovo svih aplikacija na telefonu.

U praksi, u radu na telefonu, neće moći da se koriste aplikacije kao što su Gugl Maps, Džimejl, Jutujub i Gugl Plaj. Osim toga, neće moći da se ažuriraju ili instaliraju.

Pročitajte još

Iz kompanije su najavili da kada bi korisnici pokušali da se uloguju u svoj nalog ili koriste neku od aplikacija, mogli bi da očekuju da im se pojavi “sistemska greška”, koja će ih upozoriti na postojanje greške kod korisničkog imena i lozinke.

Prema zvaničnim statistikama, u svijetu je 0,3 odsto svih telefona sa Android operativnim sistemom ima instaliran Android 2.3.7. Zvuči malo, međutim u pitanju je 10.000.000 aparata.

Jedno rješenje je svakako da zamijenite telefon za onaj koji u sebi ima instaliran Android 3.0 ili noviji softver. Drugo je, kako je u zvaničnoj objavi naznačio Zek Polak “menadžer zajednice”, da neke od Gugl servisa nastavite da koristite putem pregledača na telefonu, piše b92.

Prihvati notifikacije