Zabava

"Starija je od Amerike iz koje dolazimo" Glumac iz Njujorka koji se doselio u Beograd osudio izjavu koleginice koja je vrijeđala Srbiju

Starija je od Amerike iz koje oboje dolazimo Glumac iz Njujorka koji se doselio u Beograd osudio izjavu koleginice koja je vrijeđala Srbija

"Starija je od Amerike iz koje dolazimo" Glumac iz Njujorka koji se doselio u Beograd osudio izjavu koleginice koja je vrijeđala Srbiju
FOTO: TV HAPPY/YOUTUBE

Američki glumac Adam Devenport, koji već pola godine živi i radi u Beogradu, šokiran je stavom glumice Elizabet Olsen o Srbima i Srbiji.

On oštro osuđuje sve što je rekla na ovu temu i apsolutno se ne slaže s njenim izjavama. Prema sopstvenom iskustvu, Adam je doživeo samo najbolje u Beogradu.

Pročitajte još

– Kad dolazite u nepoznatu zemlju da snimate, koristite dobrobiti te zemlje da bi vaša karijera bila bolja. Svi lokalci sa kojima sarađujete su tu da vama pomognu, kao i vašem projektu. Filmska zajednica je globalna i ne smije da zna za granice. Naša odgovornost kao glumca je da stvorimo empatiju i razumijevanje kroz naše likove tako da publika može da prepozna našu ljudskost uprkos razlikama. Zato sam šokiran što je Elizabet Olsen toliko bezosjećajna i ne poštuje drugu kulturu, posebno što je provela izvjesno vrijeme u Srbiji radeći na projektu koji je sama izabarala. Smatram da treba da se izvini Srbima. Takođe je problem što širi netačne informacije. Srbija ne da ne postoji samo 13 godina, kako je Elizabet Olsen rekla, nego je vijekovima starija od Amerike iz koje oboje dolazimo – kaže Devenport.

Kako je dalje naveo glumac, on smatra da su njene izjave proistekle iz Američkog egocentrizma da sve što nije Holivud, nije vrijedno.

– Moramo da javno kritikujemo taj sistem kako bi se nešto promijenilo. Mnoge divne filmske priče su ispričali autori širom svijeta – dodaje Devenport.

Adam Devenport doselio se iz Njujorka u Beograd u oktobru mjesecu prošle godine. U Americi je radio kao producent, glumio na of-Brodveju, osvojio Nezavisnu nagradu u Linkoln centru, kao i muzičku nagradu za izvođača godine od Međunarodnog udruženja. Trenutno radi na nekoliko projekata u Srbiji, a uskoro počinje snimanje velikog istorijskog projekta u našoj zemlju u produkciji domaće filmske industrije, prenosi Žena Blic.