Svijet

STARLETA IMALA PREDNOST Ava Karabatić dobila više glasova na izborima od hrvatske ministarke kulture

Hrvatska starleta Ava Karabatić, prema preliminarni rezultatima parlamentarnih izbora, dobila je više glasova od aktuelne ministarke kulture i medija Nine Obuljen Koržinek.

Ava Karabatić
FOTO: MILAN ILIĆ / RINGIER

Naime, starleta je dobila 464 glasa, na listi Ivana Pernara, dok je ministarka za kulturu dobila 364 glasa

– Očekivala sam mandat, ali još nije kraj – rekla je Ava za RTL i dodala da su evropski izbori blizu i da misli da će se kandidovati.

– Najvažniji od svega je što ima odličan izborni program. Ali, dogodilo se onih pedeset glasova koji su joj falili – požalila se.

– Nosi mi se bijela boja – dodala je i rekla da ima tri ljubavi, a to je ljubav prema porodici i prijateljima, ljubav prema domovini i ljubav koju nosi u srcu.

– Nek smo mi živi i zdravi – zaključila je Ava .

Pročitajte još

Među glavnim tačkama programa Karabatić bila je borba protiv korupcije, borba protiv nasilja nad ženama i seksualnog iskorištavanja žena, kastracija pedofila i silovatelja maloljetne djece te snižavanje zastupničkih plata za 30 posto.

Ona je bila dio Stranka Ivana Pernara (SIP) koja se nije pojavila u izlaznim anketama, a ni u prvim zvaničnim rezultatima, što znači da ne prelazi prag za ulazak u Sabor, odnosno da su im šanse premale.

Podsjećamo, Izborni štab Pernarove stranke nalazio se u zagrebačkoj pečenjarnici, a članovi stranke rezultate su pratili uz janjetinu, prenosi Telegram.hr.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu