Društvo

STAV KOJI ĆE UZBURKATI JAVNOST "Glumica Danijela Štajnfeld ili da se izjasni ko je silovatelj ili da odgovara"

Slučaj Danijele Štajnfeld, koja je u filmu "Isceli me" otkrila da je silovana od strane moćnika iz filmske industrije, potresao je javnost, a kako se navodi ovaj slučaj bi mogao bi da dobije potpuno neočekivan epilog, koji ni malo ne bi išao u korist popularne glumice.

STAV KOJI ĆE UZBURKATI JAVNOST "Glumica Danijela Štajnfeld ili da se izjasni ko je silovatelj ili da odgovara"
FOTO: ZORAN LONČAREVIĆ/RAS SRBIJA

Naime, tokom prošle nedjelje glumica Danijela Štajnfeld je saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gdje je i pred tužiocem odbila da kaže ime filmskog moćnika koji ju je navodno silovao.

Film u kom glumica iznosi iskustvo i navodi da je silovana od moćnika iz filmske industrije stekao je veliku popularnost, a zbog moguće zloupotrebe cjelokupnog publiciteta glumica bi čak mogla i lično da odgovara pred sudom, iznio je kontroverzan stav advokat Ivan Simić za Republiku.

Pročitajte još

– Ona bi morala da odgovara jer je na neki način ponizila pravni poredak Srbije svojim navodima da je oštećena jednim teškim krivičnim djelom i da se ti navodi prenose kroz sredstva javnog informisanja u čitavom regionu, a da ona pritom iz neobjašnjivih razloga odbija da identifikuje počinioca teškog krivičnog djela. Posebno su opasni njeni navodi da je na ovakav način željela da promoviše svoj film na festivalu u Sarajevu, pa je pitanje da li su interesi filma i festivala pretežniji od javnog interesa i snage pravnog poretka Srbije. Ovakva promocija filma i uznemirenje javnosti, uz skrivanje navodnog počinioca, moraju apsolutno za posljedicu imati njen krivični progon jer niko nema pravo da degradira pravni poredak Srbije za potrebe promocije filma i filmskog festivala.